Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen

Is een hoeslaken écht zo belangrijk om beter te slapen?

Ja, je hebt het goed gelezen, in de titel van dit artikel staan hoeslaken en beter slapen in dezelfde zin. En dat is echt geen onzin. Het juiste hoeslaken helpt je effectief om beter te slapen. Hoe? Dat leg ik je uit in deze blog.

EEN KLACHT OVER EEN MATRAS?

Onlangs kwam een klant me vertellen dat ze teleurgesteld was over haar matras. Vreemd, want eerst was ze erg tevreden met haar kwalitatieve matras en nu plots niet meer. Wat was er veranderd? Simpel, haar hoeslaken! Ze keek me vol ongeloof aan toen ik haar vertelde dat het goedkope hoeslaken dat ze zich onlangs had aangeschaft de boosdoener was. Want hoe kan de kwaliteit van je hoeslaken nu een invloed hebben op het slaapcomfort van je matras? Goedkope hoeslakens zijn vaak weinig elastisch en hebben weinig vorm. Het resultaat? Een veel te strak hoeslaken dat je matras als het ware samenperst. Zo doe je alle goede ondersteunende eigenschappen van je matras teniet. Het probleem heeft zichzelf snel opgelost, want binnen de kortste keren was het hoeslaken ingescheurd en moest het vervangen worden.

Jersey boven! Letterlijk, want dat is exact wat ik aanbeveel voor je hoeslaken: een hoeslaken met jersey erin. Het liefst zelfs een dubbel geweven jersey die zich helemaal rond je matras vormt zonder dat in zijn werking te beïnvloeden én die geen vouwen produceert waarop het pijnlijk liggen is. Echt slaapcomfort dus. En als je er eentje van topkwaliteit koopt, krijg je meteen een gratis huidverzorging erbovenop. Zo’n goede kwaliteit jersey hoeslaken geeft namelijk ook Aloë Vera af. Het is met andere woorden de meest luilekkere manier om je huid letterlijk al slapend te verzorgen. Als je het mij vraagt, is een hoeslaken met jersey het meest geschikte hoeslaken dat ik ken. Het is:
• 98% katoen
• Heerlijk zacht
• Goed vocht absorberend
• Beschikbaar in 98 kleuren

SHINE BABY!

Wil je je nachten wat meer glans geven? Dan is een satijnen hoeslaken een goede keuze. Satijn is heel fijngeweven, met een glad getrokken draad die zorgt voor de lichte glans. Satijn is iets minder elastisch, maar wel erg zacht en aangenaam om op te liggen.

Nood aan verkoeling?
Zelfs daar kan het juiste hoeslaken iets aan doen. Een hoeslaken uit perkal bijvoorbeeld, want dat werkt een beetje verkoelend. Ook perkal is een erg fijne vezel uit katoen die heel aangenaam aanvoelt. In tegenstelling tot satijn is de vezel niet gladgetrokken en glanst perkal niet.

TIPS DIE JE HELPEN HET JUISTE HOESLAKEN TE KEIZEN

Nu je weet welk stofje je voorkeur wegdraagt, is het tijd voor wat algemene tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw hoeslaken. Let erop dat je hoeslaken de juiste hoogte heeft. Je hebt matrassen met hoge hoeken en lage hoeken. Een hoeslaken met de juiste hoogte past makkelijk en perfect rond je matras. Dat is praktisch en slaapt comfortabel. Moet je tijdens het opdekken sleuren en trekken om je hoeslaken op z’n plaats te krijgen? Dan past het niet.

Heb je een topmatras? Kies dan een speciaal aangepast hoeslaken. Gewoon een hoeslaken over beide matrassen proberen te trekken werkt echt niet. Dat zit te strak en zo verdwijnt alle ondersteuning die je topmatras je extra bezorgt.

Kortom, je hoeslaken is belangrijker voor je slaapcomfort dan je op het eerste zicht zou denken. Geef dus liever een tikkeltje meer uit, dan geniet je niet alleen van een veel beter slaapcomfort, maar bovendien ook extra lang van je aankoop. Want een kwalitatief hoeslaken gaat makkelijk 5 jaar mee. Het behoudt z’n kleur, vorm én elasticiteit. En dat merk je aan je slaapcomfort. En of je nu gewoonlijk aan 6 of 8 uur per nacht slaap voldoende hebt, als je niet comfortabel ligt, dan lijdt je slaapkwaliteit daaronder. En dat ga je dan weer merken overdag. Alsof de plooien van je bed zichtbaar worden in je vermoeide blik.

Ken je iemand waarbij de plooien dringend moeten worden gladgestreken? Deel dan dit artikel! Of neem eens een kijkje op ons YouTube kanaal waar we ook de mosterd voor dit artikel hebben gehaald. Je vindt er erg veel slaapadvies verpakt in korte vlogs.

Bron: Is een hoeslaken écht zo belangrijk om beter te slapen?

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak