Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen Matrassen

Wat is een goede matras?

Goede vraag? Ja, dat dacht ik wel… Want het is een vraag die klanten me vaak stellen. 🙂 Dat is begrijpelijk als je bedenkt hoeveel verschillende soorten matrassen er zijn. Wat kan je het beste kiezen? In dit artikel kom je er alles over te weten.

ZOVEEL KEUZE: WAT ALS JE DE VERKEERDE MATRAS KOOPT?

Ik begrijp best dat je wat overdonderd raakt als je op zoek gaat naar een nieuwe matras. Zodra je je wat gaat verdiepen in het aanbod, merk je dat je kan kiezen tussen bijvoorbeeld een pocketveren matras, een latexmatras, een koudschuim matras, een visco-elastische matras of een zelfs een waterbed. Hoe weet je nu welke de beste matras is?

DE MEEST POPULAIRE MATRASSEN ZIJN DE BESTE?

Het is een uitgangspunt waar ik regelmatig mee word geconfronteerd. Klanten gaan er per definitie van uit dat een ‘populair model’ meteen de beste keuze is. Maar is dat wel zo? Neem nu pocketverenmatrassen, die zijn populair omdat ze heel goed ademen en heel hygiënisch zijn. Als het een interactieve pocketveer passen ze zich ook heel goed aan het lichaam aan, beter dan een koudschuimmatras. Goedkope matrassen zijn meestal van schuim en hebben geenpocketveren. Het hogere segment biedt daarentegen meer mogelijkheden. Maar ook dan blijft de vraag: wat is het beste voor jou?

WAT KAN JE HET BESTE KIEZEN?

Eenvoudig gesteld zou je kunnen zeggen dat een goede matras een matras is waar jij goed op slaapt en blij en uitgerust op wakker wordt. Welke matras dat dan is? Tja, dat is een andere zaak, want wat voor jou een goede matras is, is dat voor iemand anders misschien niet. Want jij hebt je eigen fysieke kenmerken én persoonlijke voorkeuren. Die maken je uniek als mens, maar die zorgen er ook voor dat er niet zoiets bestaat als 1 goede matras voor iedereen – ‘one size fits all’. Het is erg individueel.

BELANGRIJKE ASPECTEN BIJ HET AANKOPEN VAN EEN NIEUWE MATRAS

Besef om te beginnen dat je op een matras moet gaan liggen voor je weet of ze voor jou geschikt is. Je slaapt 1/3 van je leven. Een goede matras is dus belangrijk, want de kwaliteit van je nachtrust is van levensbelang voor je gezondheid en je energie overdag. Je gaat toch ook geen marathon lopen en de dag vooraf loopschoenen die je online hebt besteld en nooit hebt gepast laten leveren om die 42 km af te leggen? Dé hamvraag is op welke matras voel je je écht ontspannen? En het antwoord daarop kan je pas geven als je erop bent gaan liggen. 🙂

ELKE MATRAS UITTESTEN? TUURLIJK NIET!

Met het juiste slaapadvies kan je vrij precies bepalen welke matras aan je slaapbehoefte zal voldoen. Zo kan je op een beperkte selectie testliggen om te ervaren welke matras je voorkeur krijgt. Welke onderwerpen komen bij een goed slaapadvies aan bod?

 • Is allergie een thema?
 • Heb je last van zweten?
 • Heb je het makkelijk te warm of te koud?
 • Ben je gespannen?
 • Heb je rugproblemen?
 • Slaap je liever hard of zacht?

DE MEEST GESCHIKTE MATRAS QUA SAMENSTELLING EN TYPE

Laat je goed adviseren en overloop de voordelen en nadelen. Zo maak je een doordachte keuze. Een slaapadviseur houdt rekening met alle belangrijke aspecten zoals je postuur, eventuele allergieën, transpiratie of bestaande klachten. Wil je beter slapen op een nieuwe matras? Reserveer dan nu je persoonlijke slaap check-up! Zo kom je volledig vrijblijvend van een slaapexpert te weten welke matras de beste matras is voor jou. Het is dé manier bij uitstek om een dure miskoop te voorkomen. Hoe ziet zo’n adviesgesprek eruit?

 • Geen wachttijden
 • 60 à 90 minuten persoonlijk slaapadvies
 • Kosteloze analyse van je slaapgewoontes en slaapprofiel
 • Voldoende tijd om alles te testen en voor proefliggen
 • Geen aankoopverplichting

Maak nu je afspraak. Het is de eerste stap naar beter slapen. Deel dit artikel ook. Zo weten je vrienden ook dat ze bij House of Sleep terecht kunnen voor een gratis slaap check-up. Deze blog is geïnspireerd op een vlog van ons YouTube-kanaal. Ga zeker eens kijken voor nog meer waardevolle slaaptips!
 

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak