Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen topmatras

Wat is de beste topmatras of matrastopper?

Er bestaan topmatrassen of oplegmatrassen in verschillende maten en soorten. In deze blog post lees je wat de verschillende mogelijkheden zijn.

VISCO OF TRAAGSCHUIM TOPPER

Een visco of traagschuim topmatras is ideaal als je matras te hard is. Vaak krijg je dan last van je schouders of je heupen. Deze klachten kan je mogelijk verhelpen door op je bestaande matras een visco topmatras te leggen.

LATEX TOPMATRAS

De latex topmatras bestaat zowel in een synthetische uitvoering als in een versie uit natuurlijke latex. Het voornaamste verschil tussen deze 2 uitvoeringen is dat een synthetische latex iets minder goed ventileert dan een natuurlijke latex. Verder is ook een latex matrastopper uitstekend geschikt voor wie een te harde matras heeft.

KOUDSCHUIM TOPMATRAS

Bij een koudschuim topmatras is de kwaliteit erg belangrijk. Uiteraard geldt dat voor alle slaapcomfort, maar hier moet je er echt extra aandacht aan besteden, wil je niet het risico lopen van overmatig transpireren.

DONS TOPMATRAS

Een dons topmatras is iets wat je echt vaak vindt in hotels. Je bed voelt heerlijk zacht aan én zo’n dons matrastopper biedt ook veel hygiënische voordelen.

TOPMATRASSEN UIT GEMENGE MATERIALEN

Er bestaan ook oplegmatrassen uit gemengde materialen. Zo heb je bijvoorbeeld een visco-elastische topmatras met een synthetische donsvulling errond. Een ander voorbeeld is een matrastopper uit natuurlijke latex die aan de ene kant een katoen-laag heeft en aan de andere kant een wol-laag. Zo heb je een topmatras met een winter- en een zomerkant. Of wat dacht je van een matrastopper uit paardenhaar met een laag katoen eromheen?

WAT IS DE BESTE TOPMATRAS?

Zoals je merkt zijn er veel verschillende soorten topmatrassen. Het is de bedoeling dat je na aankoop van je topmatras beter gaat slapen. Daarom is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Sleepwise kan je daarbij helpen op 3 verschillende manieren:

  • Maak een afspraak met één van onze slaapadviseurs
  • Bel ons en ontvang telefonisch advies
  • Stuur een e-mail en we reageren met ons advies

VERMIJD EEN MISKOOP, LAAT JE ADVISEREN

Een oplegmatras kan je slaap aanzienlijk verbeteren, maar ook slechter maken. Kortom, ga je een topmatras kopen? Vermijd dan een miskoop en laat je adviseren. Zoals je merkt heb je bijna evenveel keuze in de manier waarop je je laat adviseren als je kan kiezen uit matrastoppers zelf. 🙂 Uiteindelijk is het wel aan te raden om eens langs te komen om te komen proefliggen. Zo ben je helemaal zeker dat je topmatras je dat royale slaapgevoel geeft waar je naar op zoek bent. Als je vooraf telefonisch advies hebt gekregen, of via e-mail, kost dat proefliggen echt amper iets van je tijd. En geloof me, je krijgt er geen spijt van. Zodra je op je matrastopper gaat liggen, wil je vermoedelijk gewoon blijven liggen. 🙂

Goed slapen is van levensbelang. Daarom maak ik er mijn missie van om zo veel mogelijk kennis en informatie over slapen en vooral beter slapen te delen. Help me die kennis verder te verspreiden door deze blog post te delen. En ga ook eens kijken naar de vlog over dit onderwerp, je zal zien dat ons YouTube-kanaal barst van de slaaptips!

Bron: Wat is de beste topmatras of matrastopper?

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak