Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen

“We gaan nu ook eerder naar bed. Zo van: we mogen weer! Een goed dekbed is bijna een genotmiddel.”

In gesprek met Aartjan van Erkel
“Ik wilde ontzettend graag beter slapen, want door mijn slaapapneu werd ik een paar keer per maand midden in de nacht wakker. Dacht echt dat ik doodging. Dat zorgde gewoon voor veel stress en gebroken nachten. Mijn vrouw sliep er ook niet echt beter door. Door een tip van jou ben ik eerst aan de slag gegaan met mijn slaapapneu bij een longarts.”
“Want ik was nog steeds niet echt fit en altijd een beetje moe. Als ondernemer is het enorm belangrijk dat ik voldoende energie heb. En dat zei ik ook tegen die longarts. Hij zei: ‘je bent niet echt de doelgroep voor slaapapneu, dat zijn oude dikke mannen.’ Maar goed, ik wilde het wel graag verder laten onderzoeken. Uiteindelijk heb ik een ‘polysomnografie’ laten doen. Een hele nacht in het ziekenhuis onder volledig cameratoezicht en daar kwam uit dat ik heel licht slaap en bijna 14 keer per nacht heel licht wakker word en weer weg zak.”

“Ik had dus niet echt een medisch probleem, dus de neuroloog kon niet veel voor mij doen.”

“Ja, behalve een licht antidepressivum of slaapmiddelen voorschrijven, wat ik echt krankzinnig vond. Ik ben daar dus ook niet op in gegaan. Wel ben ik met jou in gesprek gegaan. Je hebt mij toen allerlei tips gegeven op het gebied van aanpassing van gedrag, voeding en omgeving. Die had ik ook al in jouw boek Super Slapen gelezen. Maar dit is nog maar de helft van het verhaal. De andere helft is het bed waar je in slaapt en je slaapkleding.”

“Toen dacht ik: potverdomme, ik heb dus nog maar de helft van het probleem aangepakt!”

“Dus ik heb een afspraak in de winkel gemaakt. Het was voor ons even rijden, maar we hebben er meteen een leuk weekendje Antwerpen van gemaakt. En ik wilde gewoon per se met Floris en Natascha werken, omdat jullie mij al zoveel geleerd hebben en internationaal gezien gewoon dé experts zijn op het gebied van slapen.”
“Wat ik enorm fijn vond, is dat ik van tevoren een afspraak kon maken en je dus die high-end experience krijgt. En dat hoort ook bij zo’n belangrijke aanschaf vind ik. Dan wil je niet dat er dan zes studenten rondlopen met een geel T-shirt en die dan even matrasjes knallen, weet je wel? Dat wil ik niet.”
“Omdat mijn vrouw een huisstofmijtallergie heeft, hadden we altijd een goedkoop dekbed van zo’n Zweedse keten die je op 60 graden kon wassen. En eigenlijk was hij ook niet groot genoeg voor ons, waardoor we ’s nachts heel vaak zonder dekbed lagen. We hebben toen van Natascha het advies gekregen voor een heel breed donzen dekbed. Die laat geen huisstofmijt en geen veren door. We konden het meteen meenemen en diezelfde nacht hebben we er onder geslapen.

“Dit dekbed voelt alsof er niks op je ligt, het ademt en ik merkte dat ik meteen begon door te slapen. Voordat we het bed gekocht hadden, ging ik al beter slapen door dit dekbed. Meteen al de grootste win!”

“Het was ontzettend fijn dat Natascha alle tijd voor ons had, doordat we een afspraak van tevoren hadden gemaakt. Zo kon ik echt alles uitproberen. Ik had het vooroordeel dat het een lattenbodem moest worden, want ‘dat ademt beter’, maar het is uiteindelijk een boxspring geworden. Dat had ik niet verwacht. Ik heb echt alle types ondergronden en materialen geprobeerd en in de winkel op gelegen. En ik weet nu dat dit, een latexmatras met een boxspring met een zachte schouderzone, voor mij de beste slaaphouding oplevert. Dit ligt gewoon geweldig. En dat is nou ook zo mooi aan House of Sleep. Er wordt echt gekeken naar wat bij jouw wensen en lichaam past. Het doel is niet het duurste bed verkopen, maar het beste bed voor jou.”

“Wat ik ook enorm fijn vond is dat bij levering het oude bed meteen werd afgevoerd. Zo hoefde wij niet te gaan slepen met een bed. Want matrassen zijn echt vreselijke krengen om te moeten afvoeren.”

Bron: Koudschuim matrastopper: 1 waardevolle tip

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak