Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen hoofdkussens Onderhoud

Hoe was ik mijn hoofdkussen? 7 handige tips!

Het is een vraag die elke keer opnieuw terugkomt: moet ik een wasbaar hoofdkussen kopen of niet? En als ik een wasbaar hoofdkussen heb, hoe moet ik het dan het beste wassen? Belangrijke vragen als je bedenkt hoeveel tijd je op je hoofdkussen doorbrengt. Ik help je graag met deze onderhoudstips voor hoofdkussens.

7 onderhoudstips voor hoofdkussens

Of je nu een wasbaar hoofdkussen hebt of niet, hier zijn 7 handige tips die ervoor zullen zorgen dat je hoofdkussen extra lang meegaat én comfortabel en hygiënisch blijft.

  1. Was je hoofdkussen niet te veel. Als je je hoofdkussen te veel wast, ziet het teveel af en verliest het zijn elasticiteit. En een niet-elastisch kussen, dat is echt geen aanrader om de nacht op door te brengen.
  2. Droog je kussen extra goed. Een hoofdkussen is volumineus. Vermijd dat je kern niet volledig droog is voor je weer op je hoofdkussen gaat slapen.
  3. Koop een hoofdkussen dat in de droogtrommel mag. Dat is erg belangrijk omdat dat helpt om je kussen lang genoeg te drogen en helemaal droog te krijgen voordat je het weer in gebruik neemt.
  4. Gebruik tennisballen tijdens het drogen om het vocht volledig uit het hoofdkussen te kloppen. Game, set, match!
  5. Gebruik een beschermende hoes. Veel hoofdkussens worden al ineens met een beschermende hoes verkocht. Deze antiallergische sloop voorkomt dat je transpiratievocht ’s nachts in je hoofdkussen gaat binnendringen, waardoor je het minder vaak moet wassen.
  6. Was je wasbaar hoofdkussen slechts 1 à 2 keer per jaar. Tussendoor was je enkele de beschermende kussenhoes.
  7. Heb je een niet wasbaar hoofdkussen? Gebruik ook dan zeker een beschermende hoes en laat je hoofdkussen maximaal 2 keer per jaar professioneel reinigen.

[sleeptest_button]

Je hoofdkussen onderhouden op de juiste manier

Het gaat er dus niet zozeer om of je hoofdkussen al of niet wasbaar moet zijn, maar wel over hoe je je hoofdkussen beschermt het hele jaar door. Daarom is mijn belangrijkste tip om de levensduur van je hoofdkussen te verlengen dat je altijd een beschermende hoes voor je hoofdkussen gebruikt. Dat is hygiënisch en biedt een goede bescherming tegen transpiratievocht. Als je een hoes gebruikt, moet je hoofdkussen hoogstens 2 keer per jaar gewassen worden en maakt het echt niet zoveel meer uit of je hoofdkussen wasbaar is. Belangrijker is dat je goed ligt op je hoofdkussen, want dat helpt je om onder andere nek- en schouderpijn te voorkomen.
Wil je meer weten over welk hoofdkussen het meest geschikt is voor jouw slaapbehoefte? Download dan het gratis E-book over hoofdkussens dat vol staat met tips om het juiste hoofdkussen te kiezen. Je vindt er zo goed als alle informatie over hoofdkussens. 🙂 Heb je een specifieke vraag over hoofdkussens? Stel ze onder deze blog. Ik beantwoord alle vragen persoonlijk en met veel plezier. Deel gerust ook dit artikel of kijk eens naar de vlog die ik ter inspiratie heb gebruikt, ons YouTube kanaal informeert je permanent over kwalitatief slaapcomfort en slaaptips die je slaap naar een hoger niveau tillen.
Misschien vind je dit ook interessant:
Waarom de hardheid van een matras geen fluit uitmaakt
Donsdekens, dit moet je weten…
Bron: Hoe was ik mijn hoofdkussen? 7 handige tips!

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak