Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen hoofdkussens

Hoe kies je een kinder hoofdkussen? Ontdek het hier

Een kinderhoofdkussen kiezen? Is dat wel nodig? En zo ja, hoe doe je dat? Want er zelf op gaan liggen haalt op dat moment natuurlijk niks uit? Hoe weet je dan welk hoofdkussen voor een kind is? Waar moet je op letten als je een kinderhoofdkussen koopt?

Hoofdkussens voor kinderen: vanaf welke leeftijd?

Ben je op zoek naar een kinderhoofdkussen? Dan is het eerste wat je je moet afvragen of je kind al wel een hoofdkussen nodig heeft. Baby’s slapen namelijk bij voorkeur zonder hoofdkussen en ook kleine kinderen hebben niet bepaald veel ondersteuning aan het hoofd nodig tijdens het slapen. Vanaf wanneer raad ik een hoofdkussen voor een kind aan? Je kan stellen dat kinderen vanaf 2 jaar baat hebben bij een kinderhoofdkussen. En neen, een kinderhoofdkussen is niet gewoonweg een kleine versie van een hoofdkussen voor volwassenen. Zo’n kussen voldoet ook nog aan een aantal andere voorwaarden.
[sleeptest_button]

Belangrijke eigenschappen van kinderhoofdkussens

Kinderen hebben een aangepast hoofdkussen nodig. De reden hiervoor is eenvoudig: kinderen hebben een andere lichaamsbouw dan volwassenen. Zeker kleine kinderen hebben de ondersteuning aan het hoofd tijdens de slaap die essentieel is voor volwassenen, veel minder nodig. Sterker nog, gezien het feit dat kleine kinderen nog vaak op hun buik durven te slapen, kies je bij voorkeur voor een dun, luchtdoorlatend kussen.

Welk hoofdkussen voor kinderen beveel ik aan?

Ik stel je graag 2 hoofdkussens voor kinderen voor.

  1. Mijn eerste kussen: Met zo’n naam heb je niet echt veel uitleg meer nodig? 🙂 Dit hoofdkussen is inderdaad ontwikkeld voor kinderen vanaf 2 jaar. Het heeft een speciale, luchtdoorlatende structuur die vermijdt dat kleine kinderen die op hun buik slapen zouden stikken. Dit eerste kussentje kan gewassen worden én is antiallergisch. Perfect voor jonge kinderen!
  2. Startkussen: Dit hoofdkussen voor kinderen vanaf 6 jaar is lekker zacht en aangenaam. Ook dit kussen is zeker niet te dik en antiallergisch. Je kan dit hoofdkussen gebruiken voor kinderen van 6 tot 10 jaar. En omdat hygiëne belangrijk is, is dit kussen wasbaar op 60°C.

Algemene aandachtspunten voor hoofdkussens

Een hoofdkussen is een essentieel onderdeel van je slaapcomfort en van een goede nachtrust. Dat geldt voor zowel volwassenen als kinderen. Het juiste hoofdkussen kopen is daarom erg belangrijk. Let erop dat je rekening houdt met eventuele allergieën, maar ook met je voorkeurshouding en de hardheid van je matras. Een goede kussenhoes is altijd praktisch om de zaken hygiënisch te houden en ervoor te zorgen dat het hoofdkussen extra lang meegaat. Wil je graag nog meer te weten komen over hoofdkussen en waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw hoofdkussen? Download dan hier het gratis E-book over hoofdkussens. Het is de eerste stap naar beter slapen. Deel ook dit artikel. Zo help je anderen ook gezonder te slapen. En neem het van mij aan…, uitgeslapen vrienden zij zo veel leuker! 🙂 Wil je de kinderhoofdkussens uit dit artikel ook wel eens zien? Kijk dan naar de vlog die ik als basis voor dit artikel heb gebruikt. Of kom eens langs bij Sleepwise in Schilde of Kapellen. We helpen je graag verder met persoonlijk slaapadvies om je slaap naar een hoger niveau te tillen.
Misschien vind je dit ook interessant:
Tempur en wat zegt Test Aankoop?
Wat is een goede matras?
Bron: Hoe kies je een kinder hoofdkussen? Ontdek het hier

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak