Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen slaaptips

Hoe ik wakker word (en nog 3 handige tips)

WAT MOET IK ‘S OCHTENDS DOEN ALS IK WAKKER WORD?

Als je ‘s ochtends wakker wordt hebben zich in je lichaam veel afvalstoffen verzameld die het beste zo snel mogelijk worden afgevoerd. Hierbij is het voornaamste dat direct nadat je wakker wordt je lymfevloeistof in je lichaam in beweging zet.

HEEFT GEZONDHEID IETS TE MAKEN MET ADEMHALEN?

Nou, daar lijkt het wel op. Ons hart werkt 24 uur per dag om het bloed rond te pompen. Het lymfatisch systeem is een gespecialiseerd onderdeel van de bloedsomloop dat het zonder een ‘pomp’ moet stellen. En hier zit de crux: bij het lymfatisch systeem zorgen kleppen ervoor dat lymfevloeistof slechts in één richting stroomt. De circulatie van de vloeistof is vooral afhankelijk van beweging.

WAAROM HEEFT DE EEN ZO’N MOOIE HUID EN ZIET DE ANDER ERUIT ALS EEN AARDAPPELN?

Bloed voorziet cellen van voeding en zuurstof terwijl onze lymfe ons afval en ziektekiemen verwijdert zoals virussen. Onze cellen baden als het ware in de lymfevloeistof. Wanneer deze vloeistof wordt vastgehouden (lees: niet voldoende in beweging is) stikken cellen zodat voedingsstoffen niet naar binnen kunnen en afval zich ophoopt.
Diegene die weet hoe je na het wakker worden je lymfevloeistof in beweging krijgt, heeft een veel mooiere huid, voelt zich vitaler en is meer belastbaar gedurende de dag. Bovendien hebben deze personen een vlotte stoelgang.

WAT MOET JE DOEN?

Er zijn 3 simpele handelingen die je (het best dagelijks) verricht om je lymfevloeistof in beweging te krijgen. Het helpt de cellen te voorzien van voedingsstoffen en te ontdoen van afvalstoffen.

  • 10x diep ademhalen net nadat je wakker bent geworden in de volgende sequentie: 1-4-2 (6 sec. diep inademen, 24 sec. vasthouden en 12 sec. uitademen) Dit is extreem effectief en je zult merken dat je stoelgang direct opgang komt. Door het grote drukverschil in de longen tijdens het in- en uitademen komt lymfevloeistof in beweging en sneller terug in de bloedbaan en de ondersleutelbeenaderen bij de basis van de nek. Door ‘s morgens direct na het wakker worden ca. 10 minuten diep, langzaam diafragmatisch te ademen wordt het bloed voorzien van zuurstof en circuleert lymfevloeistof
  • Drink meteen als je ‘s morgens wakker wordt een groot glas plat mineraal water, waarvan de Ph waarde ca. 7,4 bedraagt, hierdoor worden de mineralen en zouten veel beter door het lichaam opgenomen en het zet je stofwisseling direct in werking
  • Dagelijks gedurende 15-20 minuten trampoline springen. Dit is extreem effectief niet alleen voor het laten circuleren van je lymfevloeistof, maar ook voor de versterking van je rug- en buikspieren. Gedurende de sprong ervaart het lichaam een moment van gewichtsloosheid (zero gravity) waardoor alle kleppen in het lymfatisch systeem zich openen en de vloeistof verder kan stromen

Succes en houd me op de hoogte van je ervaringen met de 3 simpele tips als je ‘s morgens wakker wordt. Je zult merken dat als je dit 30 dagen volhoudt, dit een groot effect heeft op je levenskwaliteit. En nadien maak je er een gewoonte van omdat je dit gevoel niet meer wilt missen!

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak