Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen Matrassen Tempur

Help, welke Tempur matras moet ik kiezen?

Je voelt wel iets voor een Tempur matras maar je hebt er geen idee van welke matras je moet kiezen? Je bent niet de enige! Er bestaan namelijk nogal wat verschillende Tempur matrassen. Heb je niet direct tijd om te komen testliggen in één van onze Sleepwise winkels? Of ben je graag vooraf al goed geïnformeerd? Dan heb je zeker iets aan dit artikel waarin ik de verschillen tussen de Tempur matrassen uit de doeken doe. (of moet ik hier ‘uit de lakens’ gebruiken? :))

3 TEMPUR COLLECTIES, 3 ‘GEVOELENS’

Lig je liever zacht, medium zacht of stevig? Omdat iedereen anders is, heeft Tempur voor elk ‘gevoel’ een matras ontwikkeld. Zo is je Tempur matras altijd net zo hard of zacht als jij dat wil. Je hebt de keuze uit:

  • Tempur Original matras

Deze matras is de meest vast aanvoelende matras van Tempur. Je ligt met andere woorden lekker stevig terwijl je toch geniet van de unieke drukverlagende eigenschappen van Tempur. Ook als je gaat woelen duurt het even voor het materiaal zich weer aan je lichaam heeft aangepast. Deze matras hebben we bij Sleepwise al in assortiment zo lang als ik me kan herinneren. Een echte klassieker dus, die velen kan bekoren.

  • Tempur Sensation matras

Voor wie graag ietsje zachter ligt en meer ondersteuning bij het woelen wil, heeft Tempur de Sensation matras. Je kan het gevoel van deze Tempur matras een beetje vergelijken met het verende gevoel dat je hebt bij een traditionele matras, maar dan wel met het voordeel van de drukverlagende eigenschappen van Tempur.

  • Tempur Cloud matras

Wil je echt op wolkjes slapen? Dan is de Tempur Cloud matras je op het lijf geschreven. Wat mij betreft had Tempur deze matras evengoed Tempur Balance kunnen noemen, want Tempur is er met deze matras in geslaagd om een heerlijke zachtheid toch te combineren met een ongeëvenaarde ondersteuning. Een moeilijke, maar geslaagde evenwichtsoefening. In deze matras zak je iets dieper weg, maar is woelen iets minder aangenaam. Prima dus als je op zoek bent naar een manier om minder te gaan woelen.

3 TEMPUR ‘GEVOELENS’, 5 MATRASDIKTES

Tempur gaat overigens verder dan enkel verschillende collecties aan te bieden om je een slaapgevoel op maat te kunnen bieden. Door ervoor te zorgen dat je – binnen die collecties – ook nog eens de keuze hebt uit 5 verschillende matrasdiktes, kan je je Tempur matras verder personaliseren. De Tempur matrassen bestaan in uitvoeringen van 19cm, 21cm, 22cm, 25cm en 27cm. De regel hierbij is: Hoe dunner de matras, hoe minder Tempur materiaal die bevat en hoe steviger dus het gevoel. Elke matras heeft namelijk onderaan nog een hoogwaardig ‘scherm’ dat voorkomt dat je niet te diep wegzakt op Tempur. Bovenop dat scherm komt de Tempur laag.

Kortom, je kan door – binnen een collectie – voor een andere matrashoogte te kiezen, subtiele maar voelbare verschillen creëren in je ligcomfort tot je op die manier de Tempur matras hebt gevonden die perfect past bij jouw slaapbehoefte.

VERKOELING NODIG?

Voor mensen die gevoelig zijn voor nachtelijk transpireren bestaat er binnen elke collectie een speciale Tempur Breeze matras. Deze matras is beschikbaar in 2 verschillende hoogtes: 22cm en 27cm. Een Breeze matras zorgt voor veel minder transpiratie door een extra 3D hoes én een extra laagje verkoelend Tempur materiaal. Deze 3D hoes houdt veel meer lucht vast dan een standaardhoes, vandaar de betere ventilatie.

De Breeze matras voelt mogelijk ietsje vaster aan maar is minstens zo comfortabel als andere Tempur matrassen met als voordeel dat je transpiratie voldoende wordt afgevoerd.

Samengevat kan je stellen dat als je een Tempur matras gaat kopen je je als eerste afvraagt of je hard, medium of zacht wil gaan liggen? Zo weet je welke collectie het beste bij je past. Transpireer je vaak? Dan kies je binnen die collectie voor de Tempur Breeze matras in de dikte van jouw keuze. Heb je geen last van nachtelijk transpireren? Dan heb je de keuze uit 5 verschillende matrashoogtes om je slaapcomfort compleet te maken. Door dit artikel te delen maak je ook het slaapcomfort van je vrienden – en wie weet misschien wel jouw comfort overdag – weer wat beter.
Heb je nog vragen over Tempur of over slaapcomfort in het algemeen? Stel ze. Ik beantwoord elke vraag. Of bekijk ook nog even de vlog die als inspiratie heeft gediend voor dit artikel.

Bron: Help, welke Tempur matras moet ik kiezen?
 
 

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak