Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen hoofdkussens Tempur

Help welk Tempur kussen moet ik kiezen?

Een Tempur kussen is toch gewoon Tempur? Hoeveel verschil is er dan tussen het ene Tempur hoofdkussen en het andere? Best wat! Alle Tempur kussens zijn van een uitstekende kwaliteit. Maar afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, je lichaamsbouw én je slaaphouding, past het ene Tempur kussen net iets beter bij wie jij bent dan het andere. In een eerdere blog had ik het al over het Tempur Millenium en het Ombracio hoofdkussen. Vandaag vertel ik je alles over de voordelen van het Symphonie kussen, het Sonata kussen en het Tempur Original kussen.

Het Tempur Original hoofdkussen: een blijver!

Het Original kussen van Tempur hebben we al vanaf de eerste dag dat we met Tempur werken. Sterker nog, dit hoofdkussen bestaat al zo lang als Tempur bestaat. Het kussen is mooi voorgevormd en geeft je als zijslaper een uitstekende ondersteuning in je nek. Dit hoofdkussen bestaat in 4 verschillende diktes. Afhankelijk van de breedte van je schouders of de afstand tussen je schouders en je nek heb je een dunner of dikker kussen nodig. Heb je bredere schouders? Dan heb je een dikker kussen nodig. Uiteraard hangt de dikte van je hoofdkussen ook mee af van de hardheid van je matras. Dit Original hoofdkussen is heel stevig en geeft een vast gevoel waarmee je erg goed kan variëren. Heb je graag een erg stevige ondersteuning in je nek? Dan is dit het perfecte kussen voor jou!
[sleeptest_button]
Ben je op zoek naar een zachter hoofdkussen? Dan zijn het Sonata of het Symphonie kussen vast meer jouw ding. Deze kussens zijn recenter en zachter dan het Original hoofdkussen en ook minder temperatuurgevoelig waardoor ze niet steviger aanvoelen als je slaapkamertemperatuur minder dan 16° bedraagt. Deze Tempur hoofdkussens blijven altijd even soepel.

Het Tempur Sonata hoofdkussen: een aparte vorm

Het Sonata kussen is verkrijgbaar in 3 verschillende hoogtes gaande van Small over Medium tot Large. Ook dit hoofdkussen is speciaal ontworpen voor zijslapers en volgt volledig de vorm van je lichaam en je nek en schouders. Je schouder kan er als het ware wat onder liggen omdat het kussen onderaan iets opgehoogd is. Dit Tempur hoofdkussen is aan 2 kanten bruikbaar en heeft een kant om op je zij te slapen en een kant om bijvoorbeeld te lezen in bed. Zo heb je altijd de perfecte ondersteuning. 🙂

Het Tempur Symphonie hoofdkussen: een traditioneel kussen

Het Symphonie kussen heeft een traditionele rechthoekige vorm en is uitstekend geschikt voor zowel zijslapers als rugslapers. Ook dit hoofdkussen kan je aan 2 zijden gebruiken en is verkrijgbaar in 3 verschillende hoogtes. Kies voor de verhoogde kant als je op je rug ligt en draai het kussen om als je liever op je zij ligt. Een prima en zacht hoofdkussen dus, dat je toch een perfecte ondersteuning biedt of je nu op je zij of op je rug slaapt.
Hoofdkussens zijn een boeiende materie en kunnen écht je leven veranderen. Het juiste hoofdkussen kopen is daarom erg belangrijk. Wil je er graag nog meer over lezen zodat je een onderbouwde keuze kan maken? Download dan het gratis E-book over hoofdkussens dat ik geschreven heb. En – misschien nog belangrijker – kom langs bij Sleepwise om de hoofdkussens die je voorkeur wegdragen te testen! Dat blijft regel nummer 1 om te weten of een hoofdkussen geschikt is voor jou: ga erop liggen! Benieuwd naar hoe de kussens uit dit artikel eruitzien? Kijk dan naar de vlog die de basis voor deze blog heeft gevormd. En deel ook deze informatie, misschien help je wel iemand van zijn of haar slechte nachten af! 🙂
Misschien vind je dit ook interessant:
Moe? 7 handige tips om beter te slapen!
Verbeter je nachtrust: doe de slaaptest
Bron: Help welk Tempur kussen moet ik kiezen?

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak