Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
dekbedden goed slapen hygiëne en slapen

Handige tips om je dekbed perfect te onderhouden

Nu je alle tips hebt gelezen die ervoor zullen zorgen dat je het nooit meer te warm of te koud hebt in bed, heb je vast jouw ideale dekbed in huis gehaald? Of je plant om dat snel te doen?! Daarom geef ik je nog deze laatste, 8e tip mee die ervoor gaat zorgen dat je nieuwe dekbed niet alleen voor de ideale temperatuur zorgt in bed, maar ook dat het extra lang meegaat.

VERZORGINGSTIPS OM HET MAXIMUM UIT JE DEKBED TE HALEN

Veel mensen gaan elke dag hun dekbed luchten. Op zich lijkt dat een goed idee, maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Natuurlijke dekbedden houden niet van Uv-stralen. Die zonnestralen zijn schadelijk voor de natuurlijke vulling van je dekbed. Je dekbed eens goed laten luchten in de zon is bijgevolg een slecht idee. Wil je je dekbed luchten? Doe dat dan als het bijvoorbeeld eens flink gevroren heeft. Zo worden de natuurlijke materialen van je dekbed niet beschadigd én de vrieskou zorgt er in 1 klap voor dat ook alle bacteriën worden gedood.

REGELMATIG IN DE WAS? NEEN!

Uiteraard wil je hygiënisch slapen. Maar dat betekent helemaal niet dat je je dekbed om de haverklap moet gaan wassen. Integendeel! Dat komt de levensduur en de temperatuur-regulerende werking van je dekbed zeker niet ten goede. Wat is dan wel ideaal? Ik raad aan om dekbedden van kameelhaar, kasjmier of zijde eens om de 3 jaar te laten reinigen. Voor een donzen dekbed is het zelfs aangewezen om dat slechts om de 5 jaar te doen. De meeste dekbedden hebben zelfreinigende eigenschappen, zeker als je die af en toe ook eens laat luchten bij koud weer. Zorg er ook zeker voor dat je een donzen dekbed zeker naar een speciaalzaak brengt om te laten reinigen. Een gewone stomerij is echt uit den boze want die gebruikt zepen die de donsveertjes gaan ontvetten. Daardoor verliezen ze hun isolerende werking en gaan ze zelfs verpulveren. Een slecht idee dus als je onder een lekker warm donsdeken wil slapen.

RELAX

Dat is sowieso een goede uitgangspositie voor een gezonde nachtrust: lekker ontspannen. Maar eigenlijk is het ook de ideale houding als je de bezitter bent van een natuurlijk dekbed. De natuur doet het werk grotendeels voor jou. Veel meer dan heel af en toe eens een handje helpen, hoef je niet te doen. Door aan de hand van mijn tips voor wie het te warm of te koud heeft in bed het juiste dekbed te kiezen, heb je het zware werk achter de rug. Vanaf nu is het genieten van die optimale temperatuur in bed en de heerlijk lange nachten die je uitgeslapen laten wakker worden.
Heb je een tip gemist? Of wil je alles graag nog eens opnieuw lezen of bekijken? Dat kan. Alle blogs vind je op onze website en de vlogs die als inspiratie voor deze reeks hebben gediend, staan mooi opgesomd onder deze video. (Klik op ‘meer weergeven’) Heb je vragen over het onderhoud van je dekbed? Stel ze gerust onder deze post. Ik beantwoord alle vragen persoonlijk. Vergeet ook zeker niet om dit artikel te delen. Je krijgt er uitgeslapen vrienden voor terug! 🙂

Bron: Vlog: Handige tips om je dekbed perfect te onderhouden

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak