Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
dekbedden goed slapen

Elektrische deken, slecht voor je slaapkwaliteit?

Ook deze week ga ik weer verder met mijn reeks tips voor wie het snel te warm of te koud heeft in bed. In tip 6 heb ik het over een elektrische deken. Iets wat een evidente oplossing lijkt voor wie het te koud heeft in bed. Of toch niet?

IS EEN ELEKTRISCH DEKEN DE OPLOSSING VOOR JOUW TE KOUDE NACHTEN

Hoewel een elektrische deken uiteraard een uitkomst biedt als je het makkelijk te koud hebt in bed, is het niet de beste oplossing voor je klacht. Gebruik je toch een elektrische deken? Dan raad ik je aan om je deken een half uurtje voor het slapengaan aan te zetten en het gebruik ervan te beperken toto hooguit een kwartiertje, eenmaal je in bed ligt. Je elektrische deken de hele nacht laten opstaan is echt geen goed idee. Waarom?

TEGEN JE NORMALE SLAAPRITME IN

Om te weten waarom een hele nacht met een elektrische deken slapen geen goed idee is, moet je weten wat zo’n deken met je doet. (Behalve opwarmen natuurlijk.) 🙂 Onder een elektrische deken gaat je centrale lichaamstemperatuur stijgen. Dat zorgt er vervolgens voor dat je hart veel harder moet werken. En laat dat niet bepaald goed zijn om tot rust te kunnen komen… De natuur voorziet dat je lichaamstemperatuur vanzelf gaat dalen als je gaat slapen. Zo moet je hart minder hard slaan en slaap je makkelijker en rustiger in. Door een elektrische deken te gebruiken, werk je daar tegenin en ga je met andere woorden je normale slaapritme verstoren. Daarom is het goed je elektrische deken slechts gedurende een korte tijd te gebruiken. Net voldoende om in een lekker warm te gaan liggen. Bovendien vermijd je op die manier ook dat je te lang wordt blootgesteld aan de eventuele magnetische straling van zo’n elektrische deken.

EEN GEZOND EN EFFICIENT ALTERNATIEF

Goed advies betekent dat je niet alleen iemand waarschuwt voor mogelijk negatieve gevolgen, maar ook dat je een volwaardig alternatief aanbiedt. Heb je het graag wat warmer in bed? Gebruik dan een wollen onderdeken. Dit natuurlijke alternatief zorgt de hele nacht voor een comfortabele warmte, zonder de bijwerkingen van een elektrische deken. En bovendien is het goed voor je portemonnee en het milieu, want je spaart ineens ook energie! Nog iets waar je beter van gaat slapen. 🙂

Als je het vaak te koud of te warm hebt in bed, is dat slecht voor de kwaliteit van je slaap en dus ook nefast voor je gezondheid. Een goede, natuurlijke oplossing vinden is dan belangrijk. Die vind je in deze reeks van 8 tips voor wie het vaak te warm of te koud heeft in bed. De inspiratie voor dit specifiek artikel haalde ik uit een vlog van ons YouTube-kanaal. Ga zeker eens kijken, want ik deel er erg veel informatie en tips die je helpen om beter te slapen. En nu we het toch over delen hebben… Deel meteen ook dit artikel. Je helpt er anderen mee aan een betere nachtrust.

Bron: Elektrische deken, slecht voor je slaapkwaliteit?

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak