Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen hoofdkussens slaapkamer

Dons kussen kopen? Waarop te letten en 4 handige tips

Ben je dol op dons? Dat is begrijpelijk! Dons is een heerlijk zacht en natuurlijk materiaal om onder (en op!) te slapen. Want ja, naast donsdekens zijn ook dons kussens erg in trek. Ben je van plan om een hoofdkussen in dons te kopen? Dan stel ik je in deze blogpost 4 verschillende kussens voor én geef ik je ook enkele onmisbare tips om het juiste dons kussen te kiezen.

3-kamer dons kussens: de zachtheid van dons met extra ondersteuning!

Het eerste dons kussen dat ik jullie wil voorstellen is het Down Surround kussen. Dit dons kussen is een 3-kamer hoofdkussen. Je slaapt altijd in dezelfde kamer? 🙂 Ja, ik ook, maar de 3 kamers slaan hier op de manier waarop dit hoofdkussen is opgebouwd. Het bestaat namelijk uit 3 verschillende onderdelen. Aan de buitenkant merk je daar uiteraard niks van, maar je geniet wel van het extra comfort en ondersteuning. Het Down Surround kussen heeft een kern van veertjes die vermijden dat je te diep gaat wegzakken in je donskussen. Rondom rond zitten een heerlijke laag van zachte donsjes die je dat echte gevoel van zacht slapen op dons geven. Dit hoofdkussen – dat je nek ook goed ondersteunt – bestaat in 4 verschillende hardheden: heel zacht, medium, hard en extra hard.

Een donskussen met opstaande rand

Wie dacht dat vooral vrouwen voor glamour vallen, heeft het mis. Het Glamour kussen heeft namelijk een opstaande rand die vooral mannen bekoort. De opbouw van het Glamour hoofdkussen is identiek aan die van het Down Surround kussen. Ook hier geniet je dus van een perfecte ondersteuning en heerlijk zacht slaapcomfort door een combinatie van veertjes in het midden en donsjes aan de buitenkant. En omdat iedereen een andere hardheid van hoofdkussen verkiest, heb je ook bij het Glamour kussen de keuze tussen een soft, medium, stevig en extra stevig donskussen.

Een hybride hoofdkussen: 2 hoofdkussens in 1

Een hybride hoofdkussen? Wat moet je je daar bij voorstellen? 🙂 Ach, het klinkt ingewikkelder dan het is. Dit hoofdkussen bestaat eigenlijk uit 2 kussens: je hebt een donzen hoofdkussen aan de buitenkant met binnenin een extra kussen voor ondersteuning van de nek. Dit kussen is echt perfect voor wie houdt van het heerlijke gevoel van slapen op dons, maar bijvoorbeeld last heeft van reeds bestaande nekklachten. Dan is die extra ondersteuning de ideale oplossing!

Een eenden dons kussen voor wie graag bijzonder zacht slaapt

Zacht, zachter, zachtst? Dat is het Arctic hoofdkussen. Dit kussen is gevuld met 100% arctische eenden dons. Die uitzonderlijk zachte dons is de favoriet van wie zeer zacht wil slapen. Bovendien heeft arctische eenden dons de eigenschap dat het volume zicht altijd weer herstelt. Toch niet onbelangrijk voor een hoofdkussen! Druk je het in, dan komt het ook direct weer terug naar omhoog. Kortom, het Arctic hoofdkussen is een super zacht en erg aangenaam hoofdkussen.

Mag je een donzen hoofdkussen zelf wassen?

Ja, al deze dons kussens mag je zelf wassen, maar ik raad dat eigenlijk af. Mijn tip? Laat je dons kussen professioneel wassen, het verlengt de levensduur van je hoofdkussen aanzienlijk. Waarom? Omdat de zeep die wij gebruiken de dons te veel aantast. Onze agressieve wasmiddelen halen namelijk het vetlaagje op de dons weg. Hierdoor begint de dons wat uit te drogen en te vergrijzen en zo gaat je kussen minder lang mee.

Wil je deze hoofdkussen graag ook eens bekijken? Dat kan door naar de vlog te surfen die als inspiratie heeft gediend voor dit blog artikel. Nog beter is langskomen bij House of Sleep. Daar kan je deze dons hoofdkussens (en nog veel meer hoogwaardig slaapcomfort) vrijblijvend komen testen terwijl je persoonlijk slaapadvies krijgt. Ken je nog iemand die wel baat heeft bij advies op maat van een slaapadviseur? Deel dan dit artikel! We tillen graag je slaap naar een hoger niveau!

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak