Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
bedden goed slapen scandinavisch slapen

Carpe Diem Beds of Sweden en wat is eigenlijk Scandinavisch slapen?

Een Latijnse naam voor Zweedse bedden? Is dat niet een beetje gek? Niet als je weet dat Carpe Diem Beds of Sweden dé referentie in Scandinavisch slapen is. Wat dat met dat Latijn heeft te maken? Niks! Maar het heeft wel alles te maken met hoe je je voelt als je op zo’n Carpe Diem bed gaat liggen en de luxe en weldaad van Scandinavisch slapen ervaart. Dan pluk je inderdaad de dag, want je wordt totaal uitgerust weer wakker.

WAT IS DAT, SCANDINAVISCH SLAPEN?

Neen, het heeft niets met de temperatuur te maken. Je zal dus niet de hele nacht liggen bibberen van de kou. Scandinavisch slapen slaat op een fantastisch slaapsysteem dat is ontwikkeld in Scandinavië. Het bijzondere aan dit systeem is dat er gewerkt wordt met een topmatras bovenop een boxspring combinatie. Je slaapt met andere woorden op 3 lagen comfort. Onderaan is er een schitterend afgewerkte boxspring, daar bovenop een matras in dezelfde stof – want ja, het oog wil ook wat – om daarna af te sluiten met een topmatras. Of dat dan voor dat Carpe Diem gevoel zorgt?

OP WOLKJES LIGGEN

De ene combinatie is de andere niet. En Scandinavisch slapen is trendy, dus wordt de naam ook al weleens gebruikt als dat eigenlijk niet de bedoeling is. Want er is meer nodig dan 3 lagen om het ultieme slaapcomfort van Scandinavisch slapen te bereiken. De topmatras bijvoorbeeld is niet bedoeld als leuk extraatje of een luxueuze, visuele toets zonder functie. Bij écht Scandinavisch slapen is de onderliggende matras niet in zones ingedeeld. Dat zou zinloos zijn, want dat extra slaapcomfort wordt door de topmatras gewoon tenietgedaan.

DE WELDAAD VAN NATUURLIJKE MATERIALEN

Carpe Diem Beds of Sweden gaat overigens nog een stapje verder. Hun Scandinavisch slapen combinaties bestaan volledig uit natuurlijke materialen en zijn bovendien helemaal met de hand gemaakt. Als je daar op gaat liggen, dan weet je gewoon dat je inderdaad de volgende ochtend klaar bent om de dag te plukken. En van die geruststellende gedachte alleen al, ga je nóg beter slapen.

NOG ZO GEK NIET, DIE SCANDINAVIËRS

Alsof een overheerlijke en gezonde nachtrust nog niet volstaat om meteen fan van te zijn van Scandinavisch slapen, doen we er nog een aantal extra voordelen bovenop:

  • The look! Een hit van een ander Zweeds succes, Roxette, maar ook een onmiskenbare troef van Scandinavisch slapen. De bedden zien er zo lekker loungy uit, dat je er gewoon direct op wil gaan liggen.
  • De hygiëne. Na 7 jaar vervang je je topmatras en slaap je als op een nieuw bed. Dat is erg hygiënisch!
  • Budgetvriendelijk. Het feit dat je na 7 jaar enkel je topmatras moet vervangen, is niet alleen hygiënisch, maar ook budgetvriendelijk. Dat is namelijk veel goedkoper dan een volledig nieuwe matras kopen.

Fantastisch? Ja, dat klopt! En omdat ik als slaapspecialiste vind dat je een goed geïnformeerde beslissing belangrijk is bij de aankoop van een nieuwe boxspring, heb ik een ebook geschreven over “Alles wat je moet weten over Carpe Diem bedden”. Daarin vind je 28 tips op een rijtje om een goed geïnformeerde beslissing te nemen bij de aankoop van je nieuwe Carpe Diem bed of boxspring.

SCANDINAVISCH SLAPEN IS ZACHT SLAPEN

Dat mag je letterlijk nemen, want een Scandinavisch slapen bed-combinatie is doorgaans zachter dan een ‘gewone’ Europese boxspring. Wil je weten of Scandinavisch slapen iets voor jou is? Kom langs en ga even lekker liggen op een Carpe Diem Beds of Sweden combinatie in onze winkel in Schilde.


Wil je iets kwijt over deze blog? Heb je vragen? We beantwoorden met plezier elke vraag! Reageer of stel je vraag onder deze blogpost. Je hoort snel van ons!