Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen hoofdkussens slaapkwaliteit

Buikslapen? Last van je nek? Hier de oplossing!

Buikslapers hebben het niet altijd even makkelijk om een geschikt hoofdkussen te vinden. In deze blog maak ik daar komaf mee door jullie 4 hoofdkussens voor buikslapers voor te stellen. Ik ga je ook vertellen waarop je moet letten bij je zoektocht naar een goed buikslaapkussen.

4 buikslaapkussens waar je lekker én gezond op slaapt

Hoe weet je of een hoofdkussen een goed kussens voor buikslapers is? Het belangrijkste waar je moet op letten is dat je nek niet te hoog komt te liggen. De reden daarvoor is dat je als buikslaper per definitie al voortdurend ‘scheef’ ligt omdat je je gezicht voortdurend wegdraait. Dat is erg nefast voor je tussenwervelschijven die de hele nacht enorm gekneed worden en zo een enorme spanning en druk op de zenuwen in je nek creëren. Niet verwonderlijk dus dat buikslapers vaak wakker worden met nekpijn! Dus, regel nummer 1 voor hoofdkussens voor buikslapers: kies een dun kussen.

Het Ombracio kussen van Tempur

Dit is echt een perfect kussen om op je buik te slapen. Het Ombracio kussen zakt op de juiste plaats in om een goede ondersteuning voor buikslapers te bieden. Naast het feit dat dit hoofdkussen je nek optimaal ondersteunt, heeft het een aangepaste en erg bijzondere vorm. Je kan dit kussen als het ware omhelzen. Ben je een buikslaper? Of deel je het bed met een buikslaper? Dan weet je meteen wat ik bedoel, buikslapers hebben vaak de neiging hun hoofdkussen te omhelzen en de vorm van het Tempur Ombracio kussen is daar met zijn speciale inkepingen helemaal aan aangepast.

Het Brace of Escader kussen

Dit hoofdkussen is een heel dun hoofdkussentje dat je toch dat beetje ondersteuning biedt dat je nodig hebt. Je nek is goed ondersteund, zonder dat je te hoog ligt. Een lekker zacht hoofdkussen voor buikslapers!

Het Butterfly kussen

Dit hoofdkussen is een goede keuze voor buikslapers die toch graag een ietsje vaster hoofdkussen hebben. Begrijp me vooral niet verkeerd, ook dit is nog altijd een zacht kussen, maar net dat tikkeltje steviger dan de andere kussens voor buikslapers. Uiteraard biedt ook dit hoofdkussens je de nodige, goede ondersteuning zonder dat je te hoog ligt.

Het Staat kussen

Een heerlijk zacht hoofdkussen dat in principe werd ontwikkeld voor kinderen, maar prima geschikt is als hoofdkussen voor buikslapers. Dit hoofdkussen laat zich erg makkelijk manipuleren en knuffelen terwijl het een goede ondersteuning biedt.

Wat is het meest geschikte hoofdkussen?

Een hoofdkussen is iets erg persoonlijks, toch geldt voor iedereen de regel dat het belangrijk is dat je nek zo recht mogelijk ligt als je slaapt. Bij buikslapers is dat echt zo goed als onmogelijk. Juist daarom is een dun kussen kiezen erg belangrijk voor buikslapers. Nog beter is het buikslapen afleren! 🙂 Dan heb je misschien wel een ander hoofdkussen nodig!

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak