Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
bedbodems bedden boxsprings dekbedden featherbed goed slapen hoofdkussens nieuws over slapen Uncategorized

Breng de lente in je slaapkamer!

De lente laat dit jaar wel heel lang op zich wachten! Je kan voorlopig toch nog niet in je tuin werken. Waarom zou je daarom niet je slaapkamer onder de loep nemen? Je geld spaarzaam op de bank zetten, is een keuze.  Maar de huidige rentetarieven zijn hiervoor niet motiverend. Je slaapkamer herinrichten daarentegen bezorgt je heel wat meer levenskwaliteit.

NIEUWE FRISSE TINTJES VOOR WEINIG GELD!

Een nieuw kleurtje op de muren geeft onmiddellijk een mooie nieuwe look aan je slaapkamer. Maak het jezelf niet te moeilijk. Verf is en blijft de meest gemakkelijk en voordeligste manier om een frisse nieuwe look aan je kamer te geven. Ook al heersen er winterse temperaturen buiten. Met een potje verf in een frisse tint breng je de lente gewoon in je slaapkamer binnen! Je slaapkamer herinrichten hoeft ook niet veel inspanning of geld te kosten. Alleen al met nieuw bedtextiel in aangepaste tinten, een bedsprei of extra kussens kom je al een heel eind! Neem een kijkje op http://bit.ly/15Y2O0C

ZO PAK JE HET GROTE WERK AAN

Ga je toch voor een grondige renovatie, dan geven we je hier een overzicht van tips voor de nieuwe indeling van je slaapkamer!

 • Maak een plan waarop je de meubels met de juiste afmetingen tekent. Als je slaapkamer groot genoeg is, raden wij je aan om voor een comfortabele grootte van bed te kiezen. Ga voor de standaard afmetingen 160x220cm of 180×220 cm. Voor deze afmetingen vind je ook gemakkelijk beddengoed. In deze standaardmaten is er altijd voldoende keuze.
 • Hoe weet je dat je bed groot genoeg is voor jou? Als stelregel geven wij mee dat je bij een niet-verstelbaar bed 20 cm boven je eigen lengte nodig hebt om comfortabel te liggen. Bij een verstelbaar bed is dat 30 cm.
 • Hoe hoog moet je bed zijn om gemakkelijk in te stappen. De normale hoogte is 50 cm. Maar je kan ook voor een hogere instap van 55 of 60 cm kiezen. Sommige oudere of kleinere mensen vinden dit comfortabeler.
 • Check de positie van de stopcontacten op je slaapkamer. Verplaats ze eventueel als dit beter uitkomt voor het hoofdbord van je bed of voor de verlichting op je nachtkastje.
 • Met de juiste verlichting breng je de ideale sfeer in je slaapkamer. Hier zijn er mogelijkheden legio. Laat je daarom adviseren door een specialist. Je kan bijvoorbeeld terecht bij www.pvdverlichting.be.
 • Plan je een dressing te installeren, let dan ook hier goed op de hoogte van de kasten, zeker als je verlichting wil inbouwen.
 • Kies voor een verstelbaar bed als je graag leest of je ontbijt op bed neemt. Je bed kan ofwel bij het hoofdeinde verstelbaar zijn of bij het voeteinde of aan beide kanten. Heb je last van je onderrug? Dan kan je met een onderaan verstelbaar bed je benen enkele centimeters hoger leggen. Dat ontlast de rug enorm.
 • Ben je allergisch voor huisstofmijt? Dan raden wij je aan om een houten vloer te leggen.
 • Plaats je bed altijd zo dat je vanuit je bed zicht hebt op de deur. Dat geeft een behaaglijk gevoel.
 • Zorg dat je slaapkamer een grote oase van rust is en dat ook uitstraalt. In je slaapkamer horen dan ook geen documenten van je werk. Wij zijn ook geen voorstander van een televisie in de slaapkamer. Maar als je dit dan toch echt wil, bouw hem dan in een bedbank of een wandkast. Zodat wanneer het toestel niet aanstaat het geen prominente aanwezigheid krijgt.
 • Kies voor rustige kleuren als je een rustige sfeer wil creëren. Feng shui is een 3000 jaar oude Chinese leer. Als je op zoek bent naar harmonie in je interieur, kan het interessant zijn om je hierin te verdiepen. Feng Shui gaat namelijk negatieve invloeden omzetten naar positieve energie. Je beslist natuurlijk zelf op welke manier en hoe sterk je de regels van de leer volgt. Een goed boek om je wegwijs te maken is ‘De Feng Shui’ gids van S. Brown.
 • Extra accentjes kan je op de muren aanbrengen met muurstickers. Saaie muren worden opgevrolijkt tot prachtige blikvangers. Je vindt ze in alle vormen en kleuren bij de meeste woonwinkels zoals Tony Mertens en Eiffinger.

Wij wensen je veel succes bij het opnieuw inrichten van je slaapkamer. Je bed is het belangrijkste meubel in huis. Velen onder ons werken actief aan de gezondheid, letten vaak op de voeding en doen aan sport. Hierbij hoort zeker ook een gezonde en verkwikkende slaap in een inspirerende slaapkamer die een thuis is voor een goed bed!

Natascha Wouterson
House of Sleep – Verbeter je slaap voor ongekend veel levensenergie!

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak