Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
boxsprings goed slapen

Boxsprings er is zoveel keuze, waar moet ik beginnen?

Er zijn erg veel verschillende boxsprings op de markt. Er is niet alleen een groot aanbod van merken, maar ook een groot verschil in kwaliteit tussen de verschillende boxsprings. Bij Sleepwise hebben we als principe dat we graag keuzestress willen vermijden bij onze klanten. Dat doen we onder andere door een uitgelezen selectie boxsprings aan te bieden, maar vooral door onze klanten uitgebreid en op een persoonlijke manier te informeren. De beste keuzes zijn goed geïnformeerde keuzes. Daarom vind je in dit artikel een glasheldere uitleg over wat het verschil is tussen de diverse soorten boxsprings. Welke boxspring kiezen?

DE KLASSIEKE BOXSPRING

Als je kiest voor een klassieke boxspring in een kwalitatieve uitvoering, dan kijk je naar een boxspring met pocketveren die is onderverdeeld in 5 zones:

  • De schouderzone moet kunnen ‘wegzakken’, want je schouders zijn breder dan de rest van je lichaam, waardoor ze er wat uitsteken. Daarom heeft een goede boxspring zachte pocketveren in de schouderzone.
  • Aan je hoofd- en voeteneinde heeft je boxspring matras idealiter dan weer medium pocketveren. Want je hoofd en je voeten wegen iets zwaarder.
  • In de lendenzone – waar 40% van je lichaamsgewicht zit – biedt je matras je een betere ondersteuning omdat je daar absoluut niet mag doorzakken.
  • Je heupen krijgen een gemiddelde ondersteuning, zeker bij vrouwen, want je heupen moeten lichtjes in je matras kunnen wegzakken, wil je in een mooie, rechte lijn liggen. En dat is noodzakelijk voor de goede gezondheid van je wervelkolom.

DE BOXSPRING MET INSTELBARE SCHOUDERZONE

Heb je schouderklachten? Of ben je breedgeschouderd en wil je nekklachten voorkomen? Dan heeft Kreamat een aangepaste boxspring. Deze boxspring bestaat voornamelijk uit pocketveren, maar met een extra zachte schouderzone uit natuurlatex. Dat voorkomt dat je te veel tegendruk ervaart op je schouders omdat die onvoldoende kunnen wegzakken in je matras. Daardoor komt je nek scheef te liggen en krijg je op termijn last van nekklachten of migraine. Een goede reden om in deze combinatie te investeren dus!

DE BOXSPRING MET INDIVIDUEEL INSTELBARE MODULES

Voor wie op zoek is naar maatwerk bieden slaapspeciaalzaken ook een boxspring met individueel instelbare modules aan. Concreet betekent dat dat je nieuwe boxspring in elk van de slaapzones volledig wordt ingesteld op jouw lichaam én je favoriete slaaphouding. Het ultieme slapen op maat dus, want een betere ondersteuning vind je niet. De boxspring ‘Slapen à la Carte’ van Kreamat biedt je op die manier 50 ligcombinaties aan. Flexibeler slapen bestaat haast niet. Een bijkomend voordeel van de losse boxspring modules is dat je ook de mogelijkheid hebt om één enkele module te vervangen, bijvoorbeeld als je na een ingreep een andere slaapbehoefte hebt.

In essentie zijn boxsprings in deze 3 categorieën ingedeeld. Ga je een nieuwe boxspring kopen? Dan maakt dit overzicht het meteen al een pak eenvoudiger om te bepalen welke richting je wil uitgaan. Het moeilijkste wordt vermoedelijk nog kiezen welke afwerking je nieuwe boxspring moet krijgen. Want dat is maar een van de vele voordelen van boxsprings: door de keuze uit vele kleuren en stoffen kan je ervoor zorgen dat je boxspring perfect geïntegreerd wordt in het interieur van je slaapkamer.

Slaap je al op een boxspring en heb je nog meer tips? Laat het weten onder dit artikel. Of heb je vrienden die er niet bepaald uitgeslapen uitzien? Deel dan deze blog. Zo help je hen te informeren over het belang van een goed bed voor een gezonde nachtrust. De inspiratie voor dit artikel hebben we gehaald uit een vlog die je hier kan bekijken.

Bron: Boxsprings er is zoveel keuze, waar moet ik beginnen?
 
 

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak