Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
gadgets goed slapen nieuws over slapen slaap meetsysteem slaapkwaliteit slaaptips

Beter Slapen met je iPhone?


Sinds kort is er een nieuwe applicatie beschikbaar op de iPhone: Sleep Cycle. Het is een applicatie die je slaap in de gaten houdt met behulp van een bewegingssensor. De app van Sleep Cycle registreert in welke slaapfase je zit. Het mooie is, dat deze iPhone app, je op het juiste moment (hopelijk) uitgerust wakker maakt. Als je de Appstore mag geloven, zijn er veel positieve gebruikerservaringen.

Sleep Cycle laat je iPhone werken als een soort bewegingssensor op je matras (zie afbeelding). De applicatie bepaalt vervolgens in welke slaapfase je zit. Het is belangrijk dat de iPhone naast het hoofdkussen wordt geplaatst en de iPhone op vliegtuigmodus wordt ingesteld. Op deze manier is het mogelijk dat de sensor jouw bewegingen op de matras kan registreren die je veroorzaakt tijdens je (lichte) slaapfases. Na een aantal nachten herkent Sleep Cycle je slaappatroon en kan het voorspellen wanneer je het meest uitgerust wakker wordt. De iPhone app wekt je binnen een tijdsspanne van een half uur voordat je uiterlijk moet opstaan.

Er zijn reeds meerdere initiatieven zoals deze op de markt. De Axbo slaapfasen wekker is zo´n voorbeeld. Deze wekker kost ca. € 175 ,-. Veel voordeliger is de Sleep Cycle app voor € 0,79 te downloaden. Zeker de moeite waard als je veel op reis bent. Wellicht veel handiger dan de wake-up call in het hotel.

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak