Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen hoofdkussens

Beschermsloop voor mijn hoofdkussen? Is dat nodig?

 
Geloof het of niet, maar de vraag of een beschermsloop voor een hoofdkussen wel nodig is, wordt me wel degelijk op regelmatige basis gesteld. Mijn antwoord daarop is onomwonden: ja! Een beschermsloop voor je hoofdkussen is heel belangrijk. Ik vertel je graag waarom en waar je op moet letten bij de aankoop van een beschermsloopje voor je kussen.

Op elk hoofdkussen past een beschermsloop

Voor elke soort hoofdkussen heeft Sleepwise de juiste beschermsloop. De ene beschermsloop is de andere niet. Ik leg je daarom eerst even uit wat de voornaamste verschillen tussen beschermslopen zijn.

  • Niet waterdoorlatende beschermslopen: Bij beschermslopen die niet waterdoorlatend zijn is je kussen helemaal beschermd. Er dringt niks door de beschermsloop heen waardoor je hoofdkussen aanzienlijk langer meegaat.
  • Verkoelende beschermslopen: Beschermslopen die extra verkoelend werken zijn erg aangenaam als je ’s nachts makkelijk gaat zweten. Als je het ’s nachts snel te warm hebt in bed zijn deze climate-control beschermslopen zeker aan te raden.
  • Molton beschermslopen: De molton beschermsloop is iets dikker maar ook erg goed vochtopnemend.

Welke beschermsloop je moet kiezen hangt vooral van je persoonlijke voorkeur en behoeften af. Een goede slaapadviseur geeft je graag advies over wat de meest geschikte beschermsloop is voor jou. Naast kiezen voor een bepaald type beschermsloop, zijn er ook een aantal algemene zaken waar je moet op letten als je een nieuwe beschermsloop voor je hoofdkussen gaat kopen.
[sleeptest_button]

Kies de juiste maat beschermsloop voor je hoofdkussen

Niet alleen die leuke tanktop moet passen, ook de beschermsloop van je hoofdkussen koop je maar beter in de juiste maat. Het is essentieel dat je er bij de aankoop van je beschermsloop op let dat die groot genoeg is én voldoende elastisch is. Dat is belangrijk om te vermijden dat je beschermsloop je hoofdkussen gaat hinderen in zijn ondersteunende functie. Een te kleine beschermsloop voor je kussen gaat je kussen samendrukken, wat je slaapcomfort zeker niet ten goede komt.
Conclusie: een beschermsloop is belangrijk voor de levensduur van je hoofdkussen. Dat gaat namelijk veel langer mee als je een beschermsloop gebruikt. Zo is de investering in een beschermsloop te verwaarlozen. Zeker als je weet dat je ook nog eens veel hygiënischer slaapt met een wasbare beschermsloop die je hoofdkussen beschermt. Wil je nog meer weten over hoofdkussens en waar je op moet letten om je slaapkwaliteit gevoelig te verbeteren? Download dan het gratis E-book over hoofdkussens. Daar heb ik al mijn kennis en ervaring met hoofdkussens in gebundeld zodat je een geïnformeerde keuze maakt bij de aankoop van een nieuw hoofdkussen. Deel ook dit artikel, want iedereen heeft baat bij waardevolle tips over beter slapen! En ga eens kijken naar ons YouTube-kanaal. Daar vind je de vlog die ik als inspiratie heb gebruikt voor dit artikel naast nog vele andere slaaptips die je nachtrust naar een hoger niveau zullen tillen. Of moet ik zeggen ‘een diepere slaap’? 🙂  Hoe dan ook ga je met mijn tips beter slapen, dat garandeer ik je!
Misschien vind je dit ook interessant:
Waarom de hardheid van een matras geen fluit uitmaakt
Donsdekens, dit moet je weten
Bron: Beschermsloop voor mijn hoofdkussen? Is dat nodig?

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak