Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
bedbodems bedden goed slapen hygiëne en slapen Matrassen nieuws over slapen Uncategorized waterbedden

Behoed je voor het boerenbedrog rond waterbedden op internet!!!

Internet is voor iedereen een mooie tool om snel aan de juiste informatie te geraken. Dat is geen leugen. Maar jammer genoeg wordt er op het internet niet altijd de volledige waarheid verteld. Ook in de online waterbeddenwereld merken we heel wat boerenbedrog op.

SLAPEN OP WATER IS HEERLIJK!

Een waterbed biedt fantastisch slaapcomfort. Daar zijn wij zeker van. Maar een waterbed kan dit comfort alleen garanderen als het bed met kwalitatief sterk en ‘gezond’ materiaal gemaakt is. Dat geldt uiteraard eveneens voor het traditionele slaapcomfort maar zeker ook voor een waterbed.

WAT KAN ER DAN ALLEMAAL FOUT GAAN?

  • Het water in het waterbed zorgt voor een uitstekende drukverdeling. Pijn in je rug, nek of schouders is bijna uitgesloten dankzij de perfecte ondersteuning van het water. Ook dankzij dit water wordt de druk mooi verdeeld over je hele lichaamsoppervlak. Je waterbed moet dan ook voor jou de juiste hoeveelheid water bevatten en een stevige stabiliteit garanderen.
  • Die stabiliteit hangt af van het gebruikte binnenwerk. Of het nu gaat om fiberlagen of andere stabilisatiesystemen, het komt er op neer dat je waterbed jarenlang een stabiele ondersteuning moet geven. Het is dus uit den boze dat het binnenwerk na een tijdje zou loskomen of verschuiven.
  • De vinyl van de waterzakken in jouw waterbed moeten vrij zijn van schadelijke stoffen. Koop dus geen waterbed met vinylzakken waarbij schadelijke weekmakers gebruikt werden tijdens het productieproces.
  • Je wil ook geen scheuren in je waterbed waardoor het bed gaat lekken. Elke lasnaad moet volgens de modernste techniek gelast zijn. De lasnaden liggen ook best aan de onderkant van het matras waar de druk van het water het minst is.
  • De onderbouw van je waterbed verdient een hoogstaande houtsoort. Het hout voor de sokkel en de bodemplaat moet voldoen aan de Europese normen.
  • Rond de vinylzakken zit vaak een omranding van schuim. Het maakt het in- en uitstappen comfortabel. Kijk ook hier uit naar de keurmerken aan dewelke deze materialen moeten voldoen.
  • Een waterbed is steeds uitgerust met een verwarmingselement. Voor je centrale verwarming ga je ook niet onbedachtzaam te werk. Doe dit dus ook niet als het gaat over het verwarmingselement van je waterbed waar je per nacht minstens acht uur in doorbrengt. Je kan met andere woorden alleen kiezen voor een hoogwaardig en volledig gecertificeerd verwarmingselement waarbij je de temperatuur  individueel kan instellen.
  • De gewichtsverdelers, de hoezen, de luchtventielen, de vuldop,…alle onderdelen van jouw waterbed vragen de nieuwste, modernste en veiligste afwerking.

EN DAT VOOR EEN PRIKJE?

Denk je werkelijk dat je een volwaardig waterbed van een uitstekende kwaliteit kan hebben voor amper 600 euro, zoals je op het internet leest? Maak dat de kat wijs. Die lage prijs is slechts voor één ding een garantie en dat is voor matige kwaliteit.

Laat je daarenboven ook niet vangen. De goedkope prijs waarmee ze je naar de kop slaan, bevat ook zeker niet alles. Verwacht je nog aan een hele boel extra’s voor je verwarmingselement, voor de montage enz… Zo waarschuwen wij je ook voor goedkope onderhoudsproducten van een waterbed.

Je moet jaarlijkse tweemaal een conditioner toevoegen aan het water van je waterbed om de goede werking van je waterbed optimaal te houden. Op het internet vind je diverse aantrekkelijke aanbiedingen voor pakketen van 10 of 20 flesjes conditioner. Maar sta even stil bij de vraag: ‘Wat zit er dan in die flesjes?’ De conditioner die je toevoegt aan je waterbed moet stoffen bevatten die zuiver zijn en afgestemd zijn op de materialen die in je waterbed zitten.
Zo hoor ik onze leverancier van onze Profine waterbedden Stefan Moens vaak het volgende vertellen:  ‘Het is niet de eerste keer dat ik klanten aan de lijn hebt die klachten hebben over hun waterbed. Het blijkt dan dat na het toevoegen van de foute conditioner het waterbed niet meer voldoet. Met je wagen ga je ook netjes en tijdig voor onderhoud naar de garage en laat je het service boekje netjes invullen voor de garantie. Ga daarom geen foute en goedkope conditioner op het internet kopen. Betaal liever een beetje meer voor het juiste product voor het juiste waterbed.’

EN WAT MET SREVICE NA VERKOOP?

En gelijk heeft hij! Een waterbed kopen op internet kan risky business zijn. Kopen bij een winkelier met kennis van zake daarentegen kan een heleboel voordelen hebben. Je krijgt degelijk advies op basis van jouw individueel slaapprofiel. Meestal hebben deze retailers ook een hele goede service na verkoop. Een waterbed installeren is een specialiteit op zich en als je ook nadien assistentie nodig hebt dan moet je op een grote expertise kunnen rekenen. Je betaalt wellicht iets meer maar je krijgt er heel wat voor in de plaats.

Mocht je interesse hebben  in een waterbed? Ik help je graag verder en deel graag alle kennis over waterbedden die we in de loop van de jaren hebben opgedaan.  Een afspraak maak je voor House of Sleep Schilde op 03/385 31 21.

Natascha Wouterson
Verbeter je slaap voor ongekend veel levensenergie!

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak