Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
bedden goed slapen

Alles wat je moet weten over Carpe Diem bedden

Ik kan het niet genoeg herhalen: Je slaap is erg bepalend voor hoe je je overdag voelt. Gelukkig raken meer en meer mensen daar ook van overtuigd en beslissen ze te investeren in een betere slaap. Een goede investering uiteraard, maar hoe maak je de juiste keuze? Hoe weet je welke matras, bed, dekbed of hoofdkussen te kiezen? Door je te informeren, maar ook door te kijken naar wie jij bent. Welk is je lighouding? Heb je last van allergieën? Lig je liever hard of zacht? Doe vooraf je huiswerk, zodat je een doordachte aankoop doet. Door het lezen van dit artikel ben je al goed bezig, want ik ga hier dieper in op het assortiment aan boxsprings en boxspringcombinaties van Carpe Diem Beds of Sweden.

CARPE DIEM: IN ZWEDEN PLUKKEN ZE DE DAG

De boxsprings, boxspringcombinaties en verstelbare bedden die Carpe Diem vervaardigt en ontwikkelt sinds 1995 zijn gemaakt met de hoogste kwaliteit duurzame materialen. Carpe Diem gebruikt Zweeds grenen uit duurzame bosbouw, beddenstof van katoen en wol en dekmatrassen met een vulling van Talalay-latex, wol en katoen. Zo voldoen Carpe Diem bedden aan de eisen op het gebied van milieueffecten en dragen ze het milieukenmerk Nordic Swan. Elk Carpe Diem bed is door de maker gesigneerd en wordt geleverd met een garantie van 20 jaar op veer- en framebreuk en 5 jaar garantie op het motorgedeelte van de instelbare bedden. Kortom, Carpe Diem streeft ernaar om klanten die ooit een Carpe Diem bed hebben geprobeerd, niet langer genoegen te laten nemen met een ander bed. Dat wil wat zeggen, niet?

DE BEDDEN EN HUN CONTOUR POCKETSYSTEEM

De bedden van Carpe Diem bestaan in veel verschillende uitvoeringen die alle iets gemeen hebben: Elk bed biedt een ongeëvenaard ligcomfort dankzij het unieke Contour Pocket System (CS-Pocket). Het gepatenteerde Contour Pocket System heeft door het principe van individuele vering een langere levensduur en een grotere duurzaamheid. Carpe Diem heeft het vulmateriaal – dat in de regel op het veersysteem wordt gelegd – geïntegreerd in elke veer afzonderlijk. Zo wordt het individuele verende effect op het lichaam behouden en bieden Carpe Diem boxsprings tot 12% meer drukverlichting dan traditionele boxsprings. Een tweede iets dat alle Carpe Diem bedden gemeen hebben is een topmatras, want dat hoort gewoon bij Scandinavisch slapen. In het geval van Carpe Diem, bestaan er 3 verschillende soorten dekmatrassen, voor een nog meer gepersonaliseerd slaapcomfort. Je hebt de keuze uit continentale bedden, framebedden en verstelbare bedden en 3 hardheden: Soft (mjuk) medium of firm.

WAAROM CARPE DIEM?

De bedden van Carpe Diem zijn ergonomisch gezien van een uitstekende kwaliteit. Hun goed doordachte opbouw en techniek resulteert in erg drukverlagende en drukverdelende boxsprings. Wist je trouwens dat Carpe Diem bedden in Zweden vooral in medische kringen worden aanbevolen? Daar waar sommige producenten blijven vasthouden aan traditionele manieren van produceren, past Carpe Diem in hoofdzaak nieuwe technieken toe en investeren ze sterk in research en ontwikkeling. Naast hun gepatenteerd Contour Pocket System leverde dat onder andere ook een back support systeem voor buikslapers op. Carpe Diem heeft het matras ter hoogte van lende (buik) steviger gemaakt waardoor je als buikslaper het idee hebt dat je buik als het ware ‘uit de matras’ wordt geduwd. Op een klassiek matras draaien we ons gemiddeld 60 tot 80 keer om. Slapen op een Carpe Diem bed reduceert dat tot 20 à 30 keer. Minder woelen betekent dieper slapen en dus ook een grote verbetering van je slaapkwaliteit. Niet voor niets wordt gezegd dat als je eenmaal op een Carpe Diem bed hebt gelegen, je verkocht bent. En dat is natuurlijk de beste marketing: het product verkoopt zichzelf!

CARPE DIEM HELPT KLACHTEN VERHELPEN

Omdat Carpe Diem meer steun bieden aan je spieren, botten en gewrichten dan een klassieke matras, helpen ze mee specifieke klachten te verhelpen. Zo kan een Carpe Diem boxspring je helpen om onder andere de volgende klachten te bestrijden of te verminderen:

  • Lage rugklachten: Ongeacht welke je voorkeurslighouding is, doet een Carpe Diem boxspring het werk voor jou en gaan je spieren ’s nachts helemaal ontspannen. Want dat is in de regel de oorzaak van je lage rugpijn: Spieren die te lang gespannen blijven. Lage rugpijn is overigens ook een veel voorkomende klacht bij buikslapers met een te zachte matras of zijslapers met een te harde matras. Want je ruggengraat en de spieren daarrond staan dan op bepaalde punten te veel onder druk. Die druk veroorzaakt rugpijn die ervoor zorgt dat je midden in de nacht wakker wordt of ’s morgens vroeger opstaat omdat je van pure ellende niet langer kan blijven liggen.
  • Transpiratie: 80% van je warmtegevoel in bed wordt veroorzaakt door je dekbed en niet door je matras. Toch is het verstandig om ook aandacht aan je matras te besteden als je makkelijk last hebt van nachtelijk transpireren. Zo helpt een Carpe Diem matras om snel vocht af te voeren en te voorkomen dat je het koud krijgt door een vochtige matras. Dankzij de topmatras die een winter en een zomerzijde hebben, heb je bovendien de mogelijkheid om je warmtegevoel te personaliseren of aan te passen aan het seizoen.
  • Allergieën: Carpe Diem bedden bieden je een dubbele bescherming tegen allergieën. Enerzijds zijn de hoezen van Carpe Diem matrassen en hoofdkussens behandeld om te voorkomen dat mijten zich erin gaan nestelen. Daar bovenop zijn alle hoezen afneembaar en wasbaar. Als je dan ook opteert om je Carpe Diem bed te voorzien van hun anti-allergische “Prestige” topmatras met wasbare hoes, dan geniet je van een optimale bescherming tegen allergieën.

CARPE DIEM GARANTIE

Alleen al van de Carpe Diem garantie ga je beter slapen. 🙂 Je geniet van 20 jaar garantie op veer- en framebreuk van de bedden. Carpe Diem matrassen hebben een uitzonderlijk lange levensduur. Het volstaat om na ongeveer 8 jaar enkel de topmatras te vervangen.
Dit artikel geeft je al een goed beeld van wat je aan voordelen mag verwachten van Carpe Diem Beds of Sweden:

  • Unieke drukverlagende eigenschappen
  • Gepatenteerd pocketveersysteem met geïntegreerd vulmateriaal (CS-pocket)
  • Gebaseerd op het principe van individuele vering
  • Geen compromissen op vlak van kwaliteit en ergonomie
  • Handgemaakte boxspringbedden van natuurlijke materialen
  • Ontwikkeld voor veeleisende slapers en mensen met rugklachten

Lijkt het je iets? Lees dan zeker ons uitgebreide e-book dat als inspiratie heeft gediend voor deze blog. Het boek staat boordevol informatie over Carpe Diem, maar bevat ook erg veel tips over hoe je je slaapkwaliteit kan verbeteren. Tenslotte is dat waar het om draait. Heb je vragen over Carpe Diem? Stel ze! Ik kijk ernaar uit om ze te beantwoorden. Heb je vrienden die op zoek zijn naar een betere nachtrust? Help hen om een doordachte keuze te maken en deel dit artikel.

Bron: e-book: Alles wat je moet weten over Carpe Diem bedden

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak