Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen lattenbodems Tempur

Alles over lattenbodems en vooral de schotelbodem van Tempur

De term lattenbodem wordt nogal vrij algemeen gebruikt. Toch is er veel verschil tussen de bestaande lattenbodems. En dan hebben we het niet alleen over hoe die lattenbodem eruitziet of hoe die is samengesteld. Ook de ondersteuning en vooral de tegendruk op je lichaam verschilt enorm, afhankelijk van het soort lattenbodem. Van waar die verschillen?

DE ‘GEWONE LATTENBODEM’: HOE HOOG LIGT DE LAT?

Bij de ‘gewone lattenbodem’ staat de lat licht gebogen op een breedte van bijvoorbeeld 90cm. Elke lat beweegt – naast op en neer – in 2 richtingen. Dat creëert een zekere flexibiliteit, maar door de afstand van 90cm veroorzaakt die gewone lattenbodem toch nog steeds wat tegendruk op je lichaam. De lat ligt hier dus met andere woorden net iets minder hoog dan bij bijvoorbeeld de schotelbodem van Tempur.

DE SCHOTELBODEM VAN TEMPUR: DE LATTENBODEM HERUITGEVONDEN

Tempur heeft een erg specifieke lattenbodem die het resultaat is van verregaand onderzoek. Op elke lat staan kleine schoteltjes met veren die in alle richtingen meebewegen. Daardoor zijn schotelbodems veel punt-elastischer dan andere lattenbodems. Klinkt interessant, maar wat is het voordeel? Dankzij die punt-elasticiteit ‘zakken’ alleen die schoteltjes waarop druk wordt uitgeoefend weg. De overige schoteltjes blijven op hun plaats, waardoor je schotelbodem je een veel optimalere ondersteuning biedt met minder tegendruk. Maar Tempur gaat verder!

EEN LATTENBODEM MET 5 ZONES

De schotelbodem van Tempur biedt je een groot en flexibel draagvlak in tegenstelling tot een traditionele lattenbodem. Om je een nog betere ondersteuning te bieden, heeft Tempur de schotelbodem ook nog eens in 5 zones ingedeeld: een zachte schouderzone, meer ondersteuning in de lenden en opnieuw een iets zachtere heupzone. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat de schoteltjes zich volledig aan je lichaam kunnen aanpassen. Je lichaam wordt perfect gedragen en je ervaart de voordelen van meer drukverlagend slapen.

VLAK OF VERSTELBAAR?

De Tempur schotelbodem is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Deze bedbodem bestaat in een vlakke uitvoering of in gemotoriseerde, verstelbare uitvoeringen voor een meer gepersonaliseerde lighouding. De verstelbare schotelbodems zijn – afhankelijk van het model – uitgerust met 2 of 4 uiterst stille motoren. Zo kan je bij de versie met 4 motoren zowel de nek-, rug-, heup- als voetzones apart verstellen. Dankzij de geheugenfunctie, heb je altijd de meest optimale lighouding om te slapen of te lezen. Voor wie zich écht wil laten verwennen, is er optioneel zelfs een massage-unit verkrijgbaar. Door de schotelbodem van Tempur te combineren met een Tempur matras, geniet je van een perfecte ondersteuning over je gehele lichaam dat ‘gewichtloos’ aanvoelt.

Wil je nog meer lezen over lattenbodems, kijk dan ook even naar dit artikel of naar de vlog die als basis voor deze blog heeft gediend. We kunnen het niet genoeg herhalen: de kwaliteit van je slaap is een bepalende factor in je gezondheid. Dat merk je direct aan je energie overdag. Een belangrijk onderdeel hierin is de keuze van de juiste lattenbodem. Bij Sleepwise geloven we in doordachte keuzes door goed geïnformeerde klanten. Daarom blijven we onze kennis over gezond slapen enthousiast met jullie delen. Doe je dat ook, dan help je mee de ‘gezond slapen’ trend te ondersteunen.
 
Bron: Alles over lattenbodems en vooral de schotelbodem van Tempur
 
 

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak