Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen

1 krachtige techniek om tot rust te komen en makkelijker in te slapen


Wist je dat er een speciale ademhalingstechniek bestaat die onmiddellijk je stressniveau laat dalen én je helpt om meteen in te slapen? Echt, de techniek bestaat. En ik leg je in deze blog post uit hoe je hem onder de knie krijgt zodat je sneller kan inslapen.

THE OXYGEN ADVANTAGE

The oxygen advantage of ook wel ‘het voordeel van zuurstof’ is een fantastisch boek van Patrick McKeown. Daarin worden allerhande wetenschappelijk bewezen ademhalingstechnieken beschreven die je kunnen helpen in je dagelijkse leven en dus ook om beter in te slapen. Heb je je al afgevraagd waarom je twee kleine neusgaten hebt in plaats van één groot? Haha, vast niet! En toch is het een belangrijk gegeven. Er is namelijk een groot verschil tussen je linker- en je rechter neusgat. Ademen door je linker neusgat geeft je een rustgevend effect. Adem je door je rechter neusgat, dan krijg je meer energie. Uiteraard adem je meestal door beide neusgaten tegelijkertijd. Je zou kunnen stellen dat je dan in balans bent. 🙂 Maar eigenlijk is het zo dat je lichaam zonder dat je je daar bewust van bent, zeg maar op automatische piloot, handig gebruik van maakt en je zo laat ademen dat je er een natuurlijk voordeel uit haalt.
[sleeptest_button]

HELP JE LICHAAM OM IN TE SLAPEN DOOR JUIST TE ADEMEN

Automatische piloot allemaal goed en wel, maar een handje toesteken kan zeker geen kwaad. Door je lichaam als je in bed ligt een handje te helpen om juist te ademen, val je makkelijk in slaap. Dat doe je door heel bewust door je linker neusgat te ademen. Door enkel door je linker neusgat te ademen kalmeer je je sympathische zenuwstelsel. In mensentaal wil dat gewoon zeggen dat je spanningen en stress verdwijnen en met die spanningen ook die typische angstgedachten geen kans meer krijgen om de overhand te nemen.

HOE DOE JE DAT, DOOR JE LINKER NEUSGAT ADEMEN?

Haha, ik hoor je al denken…, strak plan! Maar hoe doe je dat, enkel door je linker neusgat ademen. Wel, dat doe je zo:

  • Plaats je rechterwijsvinger op je rechter neusvleugel
  • Druk je rechter neusvleugel zachtjes dicht
  • Adem diep in door je linker neusgat
  • Hou je adem even vast
  • Adem langzaam door je linker neusgat weer uit

Doe dit enkele keren na elkaar en je zal merken dat de spanning vermindert, elke keer als je uitademt. Deze ademhalingsoefening is uiterst efficiënt én met een instant resultaat. Hoe langer je de oefening doet, hoe meer je van je spanningen afraakt.


Ik ben echt dol op zo’n eenvoudige technieken die je sneller laten inslapen. Dit is een oefening waar je niks voor nodig hebt, enkel de wetenschap dat ze bestaat en de openheid van geest om ze ook effectief toe te passen. Wil je nog meer natuurlijke technieken leren kennen waardoor je sneller in slaap valt?


Bron: 1 krachtige techniek om tot rust te komen en makkelijker in te slapen

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak