Sleepwise is nu House of Sleep, een volledig nieuw concept met hetzelfde bevlogen team!

geen Absenteisme data beschikbaargeen Absenteisme data beschikbaargeen Absenteisme data beschikbaargeen Absenteisme data beschikbaargeen Absenteisme data beschikbaar

Slaaptekort kost jouw bedrijf jaarlijks

Slaapproblemen zorgen ervoor dat medewerkers gemiddeld 3,7 dagen (personen die 6 tot 7 uur slapen) tot 6,0 dagen (personen die < 6 uur slapen) vaker afwezig zijn (absenteïsme). En gemiddeld 7,8 dagen als gevolg van presenteïsme. Is er sprake van nachtwerk, dan verdubbelt het aantal dagen van absenteïsme.

Afwezigheid

dagen

Verminderde productiviteit

Gezondheidskosten

De werkelijke kostprijs van slaaptekort in jouw organisatie

Dit rapport houdt rekening met de laatste onderzoeken en inzichten op het gebied van slaap. Er zijn meer dan 750 wetenschappelijke studies waarin de relatie tussen slaap en menselijke prestaties zijn onderzocht. Op basis hiervan en de gegevens die beschikbaar zijn over slaaptekort en de meest voorkomende slaapproblemen, hebben we een zeer reële inschatting gemaakt van de jaarlijkse kosten die hiermee samenhangen. Te weinig slaap en niet behandelde slaapproblemen leiden tot concentratieverlies, absenteïsme, verminderde productiviteit en een stijging van de gezondheidskosten.

De werkelijke kostprijs van slaaptekort in jouw organisatie

Medewerkers slapen minder dan 6 uur per nacht

Minder dan 6 uur slapen staat op cognitief niveau gelijk aan een hele nacht niet slapen. Deelnemers aan een breed opgezet onderzoek toonden bovendien aan dat ze hun cognitieve prestaties sterk overschatten en het idee hadden, dat het geen invloed had op het door hun geleverde werk. Een gevaarlijke illusie, zeker als je denkt aan medische beroepen, de luchtvaart of in verkeerssituaties.

Medewerkers slapen minder dan 6 uur per nacht
Medewerkers slapen tussen de 6-7 uur per nacht

Medewerkers slapen tussen de 6-7 uur per nacht

Medewerkers die structureel te weinig slapen, hebben een verhoogde kans om sociaal onwenselijk gedrag te vertonen, zoals: liegen, sociaal meeliften of het indienen van valse declaraties. Maar ook leidinggevenden die te weinig slapen, hebben aantoonbaar een negatieve invloed op de werksfeer. Goed slapen is dus een absolute voorwaarde voor een prettige én productieve werkomgeving.

Medewerkers hebben te kampen met slapeloosheid

Medewerkers hebben te kampen met slapeloosheid

Slapeloosheid is een toenemend probleem in onze maatschappij. Inmiddels heeft 1 op de 5 medewerkers hier last van. Medewerkers bouwen een slaapschuld op die steeds lastiger is om in te halen. Vreemd genoeg lopen medewerkers gemiddeld 3 jaar rond met hun slaapproblemen voordat ze echt actie ondernemen. Een gemiste kans die zelfs kan leiden tot burn-out en je buiten het arbeidsproces plaatst.

Medewerkers hebben slaapproblemen

Medewerkers hebben slaapproblemen

Een nachtje slecht slapen is niet zo erg, maar als het meerdere malen per week voorkomt, dan heeft dat verstrekkende gevolgen voor je functioneren. Medewerkers met slaapproblemen hebben minder energie, voelen zich slaperig overdag en kunnen zich niet goed concentreren. Ze zijn vaker ziek en hebben minder controle over hun emoties. Een belangrijke reden om slaaptekort bespreekbaar te maken en de tools aan te reiken om dit op te lossen.

Medewerkers hebben last van het restless legs syndroom

Het rusteloze benen syndroom (ofwel restless legs syndrome, afgekort RLS) is een neurologische bewegingsstoornis. Hierbij is sprake van een niet tegen te houden neiging om je benen te bewegen als je aan het rusten bent. Dit gebeurt meestal ‘s avonds en ‘s nachts en is zeer onprettig. Als je medewerkers hiermee te maken hebben of met PLMD, dan zijn deze overdag vaak moe en kan het zelfs gebeuren dat ze in slaap vallen. Professionele hulp en coaching is dan geen overbodige luxe.

Medewerkers hebben last van het restless legs syndroom
Medewerkers snurken tijdens het slapen

Medewerkers snurken tijdens het slapen

Snurken komt meer voor bij mannen dan bij vrouwen. Snurken is niet in alle gevallen onschuldig. En zeker niet als je partner hierdoor zijn nachtrust moet laten. Snurkende mannen vinden het vaak niet hún probleem, maar het probleem van hun partner. Weinig sympathiek, als je weet dat snurken een lifestyle keuze is en in de meeste gevallen geen medische oorzaak heeft. Dat dit invloed heeft op de arbeidsproductiviteit is overduidelijk en dient zeker bespreekbaar gemaakt te worden.

Medewerkers hebben last van slaapapneu

Er is een enorme onderdiagnose van slaapapneu. Medewerkers die moe op hun werk verschijnen, leggen vaak niet het verband tussen hun ademhaling ‘s nachts en de gevolgen voor hun prestaties overdag. Deze adem onderbrekingen zijn verre van onschuldig en hangen nauw samen met verschillende cardiovasculaire aandoeningen. Het kan zelfs leiden tot vroegtijdig overlijden. Ook hier is goede voorlichting en begeleiding van belang.

Medewerkers hebben last van slaapapneu
Medewerkers hebben last van overgewicht

Medewerkers hebben last van overgewicht

Overgewicht is een toenemend probleem in onze maatschappij. Veel zitten en weinig bewegen is vaak de oorzaak van gezondheidsproblemen. Maar ook eetgewoonten spelen een belangrijke rol. Ze hebben een direct verband met de slaapkwaliteit van jouw medewerkers of teamleden. In een klein, maar interessant onderzoek van de John Hopkins Universiteit ontdekten onderzoekers bijvoorbeeld, dat een verbetering van de slaapkwaliteit sterk verband houdt met gewichtsverlies, in het bijzonder met het verlies van buikvet.

Medewerkers hebben obesitas

Medewerkers met obesitas hebben vaak moeite met slapen en vaker last van snurken en/of slaapapneu. Ook de regulering van lichaamstemperatuur kan een uitdaging zijn. Slecht slapen werkt bovendien verkeerde voedselkeuzes in de hand en hierdoor ontstaat een soort vicieuze cirkel. De rol van slaap in samenwerking met het immuunsysteem is in deze gevallen vaak dé grote onbekende om obesitas met succes te bestrijden. Uiteraard is goede begeleiding en coaching hierbij essentieel.

Medewerkers hebben obesitas
Onregelmatige werktijden

Onregelmatige werktijden

Is er sprake van onregelmatige werktijden en met name nachtdiensten in jouw organisatie, dan is het van belang hier extra aandacht aan te besteden. De lange termijn van gevolgen van een verstoord dag-nacht ritme eist een zware tol op het gebied van de gezondheid van jouw medewerkers of team. Met de juiste aanpak zijn de nadelige gevolgen van onregelmatig werken en ploegendiensten goed te beheersen.

Slaap is goed voor je bedrijf

Slaap is goed voor je bedrijf

We zijn met zijn allen ons hele leven lang fysiek actief en verwerven (als het goed is) voortdurend nieuwe vaardigheden in deze steeds sneller veranderende maatschappij.

Motorisch leren blijft deel van ons leven. Van het banaalste – zoals werken met een nieuwe laptop of een nieuwe app op je telefoon – tot het belangwekkende, zoals wanneer een chirurg een nieuwe endoscopische operatie leert of een kapitein die een nieuw type bunkerschip leert besturen.

Onze slaap is telkens cruciaal om deze vaardigheden te verfijnen en te verbeteren. Dus het optimaliseren van je slaap is niet alleen goed voor je bedrijf, het is ook goed voor jezelf en je omgeving. It’s all about life energy!

Onderneem vandaag nog actie en bespaar veel geld

Onderneem vandaag nog actie en bespaar veel geld

Investeren in slaap voor je medewerkers loont. Workshops, masterclasses en online trainingsprogramma’s hebben veelvuldig aangetoond dat het de kosten verlaagd en het werkplezier sterk verbetert. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op