Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Floris Wouterson
slaaptips Tempur

Veel gehoorde klachten over tempur ontzenuwd

Over Tempur wordt wel eens gezegd: “you love it or you hate it”. Het maakt duidelijk dat slaapcomfort zeer persoonsgebonden is en niet elk merk of elke matras spontane fans heeft. 

In verschillende fora en op het internet wordt er inderdaad geklaagd over een aantal ‘nadelen’ van Tempur. Maar waar komen deze nadelen vandaan? Zijn de bewuste gebruikers van Tempur matrassen in de winkel wel goed ingelicht? Is het verwachtingspatroon wel goed afgestemd? Of was er sprake van een “offer you cant’t refuse-deal”? Natuurlijk is het van groot belang dat je goed wordt geïnformeerd door de verkoper in een  beddenzaak, voordat je tot aanschaf van eender welke matras besluit. 

MAAR ZIJN DE NADELEN WEL ECHT NADELEN?

Laten we de meest gehoorde klachten eens op een rijtje zetten: 

SLECHTE VENTILATIE

Wat veel mensen niet weten, is dat zweten in bed hoofdzakelijk veroorzaakt wordt door het dekbed. Het warmte en vochtigheidsklimaat in bed wordt voor maar liefst 80% bepaald door het dekbed! Slechts 20% wordt bepaald door het matras. (bron: Ergonomie Institut München). Dus met een goed dekbed is dit prima op te lossen! 

TEMPUR IS ZO WARM

Dit sluit aan op het eerste punt en wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door het dekbed. Daarnaast is het bij de keuze van het Tempur matras of eender welke matras van belang het punt zweten goed te bekijken. Heb je aanleg voor meer dan gemiddeld zweten of transpireren, kies dan voor het Tempur Royal matras of het Tempur Sensation matras. Te warm betekent eigenlijk ´Tempur doet wat het moet doen´. Een goede bloedsomloop is het resultaat en nogmaals 80% van de klimaatsbeleving ligt aan het dekbed, niet aan het matras! 

SLECHT OF NIET KUNNEN DRAAIEN

Tempur zegt niet dat je helemaal niet draait, maar minder. Het lichaam bepaalt zelf hoe vaak het tijdens de slaap draait. Dit wordt met name bepaald door de bloedcirculatie. De huid is ons grootste orgaan. Als de bloedcirculatie gehinderd wordt geven de hersen het signaal dat het lichaam moet draaien. Elk drukverlagend slaapsysteem zoals Tempur of bijvoorbeeld een waterbed zorgt ervoor dat je tijdens de slaap niet onnodig draait. Zo blijf je gemiddeld langer in je diepslaapfase. Het resultaat is dat je minder woelt en ‘s morgens fitter wakker wordt. Kies je voor een Tempur Sensation matras, dan is het slecht of niet kunnen draaien geen enkele “issue”. Het is gemakkelijk draaien op het Tempur Sensation matras. 

TEMPUR IS HARD

Klopt ten dele. Het Tempurmateriaal past zich namelijk aan de warmte van de omgeving aan, dus als het koud is op je kamer, dan is je bed ook harder. Rustig gaan liggen is genoeg, het drukverlagend materiaal werkt meteen op lichaamswarmte, dat wordt vastgehouden door je dekbed. Inmiddels heeft Tempur ook de Cloud matrassen op de markt gebracht. Deze zijn mals en blijven mals ongeacht de omgevingstemperatuur. Dit is ideeal voor personen met reuma of andere spier- en gewrichstaandoeningen. Sommige hoofdkussens van Tempur worden wel harder in een koude slaapkamer, vooral in de winter omdat deze niet onder het dekbed liggen. Personen die hiervoor gevoelig zijn kiezen liever voor een Sonata of Symphony kussen van Tempur. Deze kussen zijn net als het Cloud matras altijd mals en worden niet harder in de winter. 

TEMPUR: YOU HATE IT OR YOU LOVE IT!

Veel hangt samen met een goed advies en het afstemmen van de verwachtingen. Een beddenwinkel binnenlopen en even een Tempur matras kopen is vaak geen goed idee. Laat je goed voorlichten en beoordeel of Tempur voor jou de juiste keuze is. Zoals je hebt kunnen lezen, zijn wat ons betreft hiermee de veel gehoorde klachten over Tempur ontzenuwd. 

avatar Over de auteur

Floris Wouterson

Auteur van de bestseller Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor de beste nachtrust ooit.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak