Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen waterbedden

Waterbed kopen? Wat ze je niet vertellen (deel 1)

Ga je een waterbed kopen? Dan moet je op heel wat zaken letten. Een van de belangrijkste aspecten is de duurzaamheid van de gebruikte materialen. Want dat maakt het verschil! In deze blog krijg je alvast 2 superbelangrijke tips.

De duurzaamheid van de schuimbalken van je waterbed

Lap! Hier begint het al. Mogelijk heb je nog nooit van schuimbalken gehoord. Laat staan dat je wist dat ze duurzaam moesten zijn! Dus eerst een woordje uitleg. Je hebt 2 soorten schuimbalken. Dat zijn de randen die de matras van je waterbed vasthouden. Zo’n schuimbalken heb je in een rechte versie en een schuine versie. Op rechte schuimbalken krijg je 10 jaar garantie, op schuine schuimbalken slechts 5 jaar. Je merkt het meteen: een waterbed met rechte schuimbalken is veel duurzamer dan een waterbed met schuine schuimbalken. En dat zie je weerspiegeld in de garantietermijn.

Het voordeel van rechte schuimbalken in een waterbed

Rechte schuimbalken in een waterbed zijn duurzamer. De reden daarvoor is eenvoudig. Vergelijk het met een schip dat zijn lading moet lossen. Een schip met rechte wanden ligt stabieler, want het ondervindt minder hinder van de deining van het water. Heeft een schip schuine wanden? Dan heeft de deining van het water meer invloed, met alle gevolgen voor de stabiliteit. Zo is het ook met een waterbed. Een waterbed met rechte schuimbalken ligt stabieler omdat het water er minder invloed op heeft. Heb je een waterbed met schuine schuimbalken? Dan lig je niet alleen minder stabiel. Door het feit dat het water meer kracht en druk uitoefent op de schuine schuimbalken zijn ze ook sneller aan vervanging toe, want ze worden intensiever gebruikt.

De kwaliteit van het materiaal van de schuimbalken van je waterbed

Ongeacht of je opteert voor rechte of schuine schuimbalken, moet je ook aandacht besteden aan het materiaal waaruit de schuimbalken vervaardigd zijn. Kies voor schuimbalken met een hoge densiteit schuimstof. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat de schuimbalken gaan uitdeinen en dat je die na 5 of 10 jaar moet gaan vervangen. Koop je een waterbed met hoogwaardige schuimbalken, dan is dat niet het geval en blijven de schuimbalken mooi strak. Dat is goed voor de kwaliteit van je slaap én voor je portemonnee!
Wil je graag meer lezen over waterbedden en de aandachtspunten bij aankoop van een waterbed? Download dan zeker mijn gratis E-book over waterbedden. Het staat bol van de informatie over waterbedden want ik heb er al mijn kennis over waterbedden in gebundeld. Uiteraard kan je ook een waterbed komen testen bij Sleepwise. Of zelfs enkele vrienden taggen om samen aan een workshop over waterbedden deel te nemen. Mis geen enkele slaaptip meer en abonneer je op ons YouTube kanaal. Daar kan je ook meteen de vlog bekijken waar deze blog op gebaseerd is. Eén ding is zeker: van mijn slaaptips ga jij straks beter slapen!
Misschien vind je dit ook interessant:
Zijde dekbed, goddelijk slapen en zonder rimpels?
Beschermsloop voor mijn hoofdkussen? Is dat nodig?
Bron: Waterbed kopen? Wat ze je niet vertellen (deel 1)

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak