Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen lattenbodems Tempur

Verschil in lattenbodems van Swissflex, Tempur en gewone lattenbodems

De ene lattenbodem is de andere niet. De tijd dat de traditionele lattenbodem niet meer was dan wat latten die bevestigd werden op een frame ter grootte van je bed is definitief voorbij. De technologie is in voortdurende ontwikkeling met als doel ons slaapcomfort te blijven verbeteren. In grote lijnen heb je nu de keuze uit 3 soorten lattenbodems. Ik leg je graag uit wat de voornaamste verschillen zijn.

DE TRADITIONELE LATTENBODEM

Dit soort lattenbodem is samengesteld uit lichtjes naar boven gebogen latten die de breedte van je bedbodem overspannen. Die latten bewegen mee in 2 richtingen (voor en achter) maar ook op en neer. Dat zorgt voor een beter ligcomfort en ondersteuning in combinatie met je matras. In sommige gevallen is een traditionele lattenbodem ingedeeld in 3 tot 5 verschillende zones, waardoor je een aangepaste ondersteuning krijgt in bijvoorbeeld de schouderzone of lendenzone. Als je vergelijkt met andere lattenbodems, heeft een traditionele lattenbodem iets meer spanning op de lat waardoor je ook iets meer tegendruk ervaart tijdens het slapen. Heb je specifieke klachten, dan is het zeker aan te raden om je te oriënteren naar een Swissflex Bridge lattenbodem of een Tempur schotelbodem.
[sleeptest_button]

SWISSFLEX BRIDGE

Swissflex zorgt voor minder tegendruk op je lichaam met hun Swissflex Bridge. De reden? Deze lattenbodem heeft binnenin een veermodule die alle latten met elkaar verbindt zodat ze één keten vormen. Daardoor wordt de druk vanzelf en uitgebalanceerd over de volledige lengte van je bed verdeeld. De lattenbodem past zich als het ware volledig aan je lichaam aan. Ongeacht of je een rug- of een zijslaper bent, je geniet altijd van een perfecte ondersteuning.

TEMPUR SCHOTELBODEM

Bij deze lattenbodem zijn de latten amper zichtbaar. Ze zitten namelijk verstopt onder kleine schoteltjes met een veertje onder. Hierdoor past deze schotelbodem zich in alle richtingen aan je lichaam aan, want het draagvlak is groot, maar ook erg flexibel. Bovendien is deze schotelbodem ook nog eens in 5 zones ingedeeld. Dat zorgt voor een perfecte ondersteuning over het gehele lichaam. Combineer je deze bodem met een Tempur matras (die niet in zones is ingedeeld) dan heb je alle voordelen van de Tempur matras mét ondersteuning in zones.

WELKE LATTENBODEM KIEZEN?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag. De beste raad die ik als slaapcomfortspecialiste kan geven is dat je het beste die lattenbodem kiest, die optimaal aansluit bij jouw slaapbehoeftes en je budget. En ook: laat je goed adviseren. Neem voldoende tijd en kom proefliggen bij een slaapspecialist. Zo voél je het verschil.
Waar moet je op letten?

  • Denk eraan dat de lattenbodem een ‘geheel’ vormt met je matras.
    Ga je proefliggen? Zorg er dan voor dat je op een vergelijkbare combinatie gaat liggen.
  • Is de lattenbodem verstelbaar? En zo ja, in hoeveel posities?
  • Kijk je naar een traditionele lattenbodem? Dan wil je graag een bodem met zo veel mogelijk latten. Hoe meer latten, hoe beter de ondersteuning.
  • Is de lattenbodem in zones ingedeeld voor een aangepaste, optimale ondersteuning?
  • Weet dat Swissflex en Tempur een betere ondersteuning bieden en meer drukverlagend zijn dan de traditionele lattenbodem.

Een goede lattenbodem gaat makkelijk 10 jaar mee. Is je lattenbodem mogelijk versleten en ben je aan vervanging toe? Dan hoop ik dat je met dit artikel een beter gefundeerde keuze kan maken. Je merkt het: bij Sleepwise houden we niet alleen van uitgeslapen, maar ook van goed geïnformeerde klanten. Maak gerust ook anderen blij met onze slaaptips door dit artikel te delen. De inspiratie voor dit artikel vonden we in deze vlog.

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak